Založ si blog

Vysvedčenie pre predsedu Trnku

Ten pocit, keď si myslíte, že ste urobili všetko len to najlepšie, ale v skutočnosti to domrvíte, čo vám každý okolo vás hovorí, ale ono to je nakoniec PODĽA vášho úsudku chyba niekoho iného…. Neviem, či je to slepota, hluchota alebo jedno aj druhé a k tomu korunované hlupáctvom. Irónia je na mieste.

Ale na adresu koho?

Pán Trnka si dovolí kritizovať rozhodnutie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR o prehodnotení počtov žiakov v prvých ročníkoch stredných škôl, ktoré on ustanovil značne svojsky (to je mierny výraz). O vlne odporu voči jeho dodnes nevysvetlenému „nula“ žiakov na Gymnázium Park mládeže, či Obchodnej akadémie Polárna a ďalších škôl som písala v blogu na Mikuláša. Petície za zachovanie štúdia na dotknutých školách podpísalo takmer 10 tisíc občanov.

Študenti Gymnázia Park mládeže v Košiciach dokonca svojpomocne natočili video o škole. Odborné argumenty a rokovanie zriaďovateľa Gymnázia Park mládeže na ministerstve prinieslo ovocie. Nové počty žiakov v prvých ročníkoch ministerstvo zverejnilo na svojom webe.

Je žalostné akú informáciu o celej veci prinesú lokálne média v Košiciach.

Im už naozaj neostalo ani kúsok rozumu a objektívnosti? Pán Trnka sa rozhorčuje nad tým, ako sa pridalo gymnáziám pričom on chce aby išli žiaci študovať na Stredné odborné školy? A to ich donúti tým, že „svojmu“ gymnáziu napríklad Gymnáziu Trebišovská pridá žiakov a inej škole dá nulu? V tomto prípade jeho argument akosi sám porušil! Ministerstvo urobilo len to, že v konkrétnych prípadoch škôl, ktoré záujem o štúdium na ich škole dlhodobo evidujú, pridal žiakov, ktorých „p. Trnka nevidel, že sú potrební“. Ak vznikla nejaká disproporcia, tak len jeho a opakujem jeho vinou.

Pretože pridal školám a iným s rovnakým zameraním, hoci kvalitnejším, dal nulu. A ešte spochybňuje rebríčky INEKO, ktoré jasne hovoria aj o kvalite dotknutého Gymnázia Park mládeže.

Je smiešne a úbohé vyjadrovať sa kriticky na ministerstvo školstva a ich obviniť z neodbornosti, keď on sám svoje „odborné rozhodnutie“ nijako dodnes nezdôvodnil. Dodnes nikto nepozná kritériá, ktoré p. Trnku k jeho rozhodnutiu viedli.

Je však nutné uviesť, že ministerstvo pridalo aj školám, ktoré vychovávajú zdravotné sestry, či čašníkov a kuchárov. V Košiciach začínajú naozaj chýbať. Ale to len na okraj drzého spochybňovania rozhodnutia ministerstva s falošným fókusom, že sa pridalo gymnáziám.

Áno správne sa p. Trnka pýta načo bol tento cirkus dobrý? Kto ho však zapríčinil? Teraz sa čuduje, že na vysvedčení od ministerstva má on osobne „nedostatočnú“. Veď kto vyhnal deti v zime do ulíc, aby prejavili svoj názor? (za tú mobilizáciu mladých by som mu aj jednotku dala). Ešte im uhladený a nonšalantne povedal, ako sa na ulici nič nevyrieši? Aspoň vieme, prečo na premietaní verejných vypočutí kandidátov na Ústavný súd, spojený so „spomienkovým podujatím“ 25.januára pri vedeckej knižnici bola len hŕstka ľudí. Pretože sa tam vlastne nič nevyrieši.

A napriek tomu sa niečo v tých mladých po proteste pred župou pohlo. Najmä teraz, po tom, čo spolu s polročným vysvedčení dostali správu o tom, že im spolužiaci predsa len pribudnú. Pochopili, že treba bojovať stále za svoju pravdu, že boj nekončí tým, že na kraji „vyhnali smer“, že treba pozerať na kroky tých, ktorí chceli byť lepší. Minimálne u tých, ktorí podpísali petíciu proti rozhodnutiu p. Trnku už pán predseda sympatie hľadať nemusí. Stratil ich. A ďalej ich teraz stráca komentovaním rozhodnutia a spochybňovaním reality, ktorá mu stále uniká.

Stredné školstvo si vyžaduje viac, než len škrtnúť počty prvákov, uvariť im čajík a ponúknuť koláče populizmu.

Dobrú chuť k pravde p. Trnka.

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392016x
Priemerná čítanosť článkov: 5026x

Autor blogu

Kategórie