Založ si blog

Stratil som pero, nepodpíšem!

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť.

Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je.

Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu personálnych výdavkov. A ten geroj sa odrazu stratí a nemá odvahu a ani pero, aby podpísal dané uznesenie.

Odmietne uznesenie podpísať s tým, že nie je časovo ohraničené a je vraj v rozpore so zákonom. Sraľo. Samozrejme, prezentuje to ako inak, prostredníctvom hovorkyne Terezkovej. Tá segenica musí obhajovať ešte aj Trnkovu kauzu peňazí na transparentnom účte, ktorú už rieši NAKA. Informácie priniesol LEN denník pluska. Neviem prečo sa hovorkyňa kraja platená z našich peňazí vôbec vyjadruje ku kauze fyzickej osoby Trnku, čo by v čase roku 2017, kandidáta na župana alias obyčajného človeka. Neprajem si, aby na obhajobu svojich osobných, prinajmenšom čudných a „rýchloúspešných“ podnikateľských aktivít, využíval človeka plateného z NAŠICH peňazí. Nech sa obhajuje sám a nech predstúpi pred média tak, ako sa vytŕča ON osobne, keď sa na sieťach chváli cudzím perím. Vtedy Terezkovú nepotrebuje. Stačí si sám.

Ak by nič neskrýval a ak by dohody mimo pracovného pomeru boli ok, nemal by problém ich kontrolórovi ukázať. Hospodári s peniazmi nás všetkých! a ak narastú počty zamestnancov oproti roku 2017 o takmer 30 a súčasne narastú aj výdavky na dohody mimo pracovného pomeru, niečo nie je v poriadku.

Keď napokon narastú celkovo mzdové výdavky o 400 tisíc, ani to nie je v poriadku. A pán rozhýbaný a transparentný Trnka má problém ukázať, čo vlastne „dohodári“ pre kraj robia. Tento „skonan roka“ v rebríčku transparentnosti je totálny omyl celého rebríčka TIS-ky. Dúfam, že to chlapci už aj pochopili. Hlavný kontrolór kraja sa v tejto veci obrátil aj na nich. Nepodpísať uznesenie je podľa môjho názoru, len snahou získať čas.

Voľba nového hlavného kontrolóra kraja je totiž plánovaná o tri mesiace. Trnka si možno myslí, že sa ním stane niekto, kto mu dá chudáčikovi konečne pokoj. Dookola spochybňuje nálezy Hudáka, len preto lebo je „ex smer“ a má „LEN“ pozastavené členstvo. Teda logicky „nemôže“ objektívne poukazovať na prešľapy a za jeho aktivitami vidí Trnka len a len politiku. Inými slovami, on robí všetko dobre a hlavný kontrolór si všetko asi vymýšľa, len preto lebo „ex smer“. To už nie je paranoja, to je už iná diagnóza. Ako my na východe hovoríme „správny chlop jak mu jednu pridžubeš po pysku, ta ci vraci“. Ten náš župan nie je chlap. Mal ísť do toho a nechať Hudáka, nech svoje podozrenia potvrdí kontrolou a ak mal istotu v tom, že je všetko v poriadku, tak by obrazne „totu jednu po pysku vracil“. Takto je to zas len správanie ufňukanca, ktorý nedorástol ani za dva roky do svojej stoličky. Už ani nedorastie, hoci je viac zrážok, nepomôže mu to, lebo nie je šampiňón a ako vidno, ani žiadny šampión.

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

Pre koho sú lokálni politici?

29.04.2020

Náš mocipán v meste Košice svojimi krokmi dokazuje, že ON OSOBNE je nám na nič. Nesplietam. Fakt. Nechcem byť za regionálnu „pani Blahovú“. Ale tí občania mesta, ktorí majú od prírody nízky tlak, oceňujú, že im ho primátor Polaček dvíha. Ochotne. Často. Karanténa pre zatúlané zvieratá, ktorá NIE je pre mesto zabezpečená, sa konečne dostala do verejnoprávnej [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392473x
Priemerná čítanosť článkov: 5032x

Autor blogu

Kategórie