Založ si blog

Pre koho sú lokálni politici?

Náš mocipán v meste Košice svojimi krokmi dokazuje, že ON OSOBNE je nám na nič. Nesplietam. Fakt. Nechcem byť za regionálnu „pani Blahovú“. Ale tí občania mesta, ktorí majú od prírody nízky tlak, oceňujú, že im ho primátor Polaček dvíha. Ochotne. Často.

Karanténa pre zatúlané zvieratá, ktorá NIE je pre mesto zabezpečená, sa konečne dostala do verejnoprávnej televízie. Mimochodom mestu hrozí pokuta, že ju nemáááá. Inak je zázrakom, že od momentu, kedy vypršala zmluva, sa žiaden „nezačipovaný“ tvor netúla po meste. Ani jedno také zvieratko NIKTO! nenašiel. Určite si zvieratká vypočuli heslo „ZOSTAŇTE DOMA“, ktoré nám takmer druhý mesiac vtĺkajú do hlavy.

Zimná údržba, ktorá skôr nebola ako bola, keďže sotva tri dni bol ľad a aj to sa stalo nešťastie, bola veľkým nástrojom plaču Polačeka, ako mu to navýši rozpočet. Bol to dôvod na nehorázne zvyšovanie daní z nehnuteľností a poplatkov za odpad. Po miernej zime však žiadny „biľet“ o tom, koľko to naozaj mesto stálo.

Včera pán viceprimátor Gibóda, ktorý sa vyjadril, že mLže jeb..ať celé Košice „https://kosice.korzar.sme.sk/c/22333538/burdiga-polacekova-podozrievavost-viedla-k-rozpadu-jeho-podpory.html“, kontroluje stavbu futbalového štadióna. Už sme si aj s manželom hovorili, že sa pod ním, po tejto rétorickej vete akosi zľahla zem a za trest asi stojí niekde v kúte (alebo kľačí!). Ale nie, v prilbe XXL, lebo tak sa nám vo funkcii zaguľatil, ohlasuje, že peniaze na štadión nie sú a budú pýtať od vlády.

Zbytočné roznášanie rúšok počas pandémie súkromnou spoločnosťou za 18 tisíc eur, na čo upozornili starostovia mestských častí, a to s logom primátora, lebo ON si robí ďalej kampaň, sú ďalším prehmatom. Rovnako tak uzavretie zmluvy na dodanie rúšok od spiacej firmy. Busta za 9 litrov do kancelárie, je rovnako „glupe“ rozhajdákanie peňazí v týchto ťažkých časoch.

To, že primátor je najnovšie aj influencer, by mali určite skúmať orgány. Priznám sa, neviem ktorý úrad rieši to, že verejný funkcionár robí reklamu súkromným firmám. Korona, nekorona, určite nie je normálne, aby primátor mesta propagoval konkrétnych podnikateľov. Či im to v ich biznise aj pomôže, je otázne. Ale primátor im vraj chce pomôcť.

V skutočnosti potrebuje pomôcť vedenie mesta.

Od tejto vlády k dnešnému dňu pýtajú veľa peňazí. Lebo výpadok na dani z príjmov bude strašný. Milióny eur. Na „telke“ si svorne s Trnkom poplakali. Chúďatká dvaja tam sedeli ako Golem s Krucipískom. Zbité psi. Trnkov bonmot, že „nechceme ísť s rozpočtom až na kosť“…..uchechtávala som sa.

O tom, na čom všetko sa ušetrí, či už v župe, alebo v meste, keď sú zatvorené napríklad školy, už pomlčia. Režijné náklady išli predsa na minimum. Nekúria, nesvietia, voda netečie. Náklady spojené napríklad s prípravou karantén, im určite vzhľadom na mimoriadnu situáciu preplatí štát. Polaček od vlády napríklad pýta aj dotáciu pre dopravný podnik mesta Košice (po vzore Valla). S neveľkým pochopením sa však nateraz stretá odpustenie dlhu z čias Rašiho (ešte pred voľbami teatrálne niesol list so žiadosťou na Pellegriniho a ten si dovolil nereagovať). Nový premiér sa k tomu zatiaľ tiež nehrnul vyjadriť. Má inú robotu. Polaček škrtá dotácie mestským častiam a to bez predchádzajúcej diskusie s poslancami mesta, len aby ušetril. Dokonca máme na FB anketu, v ktorej sa primátor pýta, čo si myslia občania o počte mestských častí. Odrazu je vraj priveľký počet MČ na stole. Keď išli komunálne voľby, takmer do každej mestskej časti si „Fungujúce Košice“ postavili kandidáta. Dnes, keď starostovia nezrážajú opätky, sa primátor trápi nad tým, či ich vôbec treba.

Čerešeňka na záver. Keď nám vypukla celá „korona“, tak mesto ohlásilo, že nebudú posielať svojich ľudí do bytov s výmermi na daň z nehnuteľnosti. Ide predsa o ICH zdravie. Ale s prvou fázou uvoľňovania opatrení sa nám predsa len rozhodol primátor výmery doručiť. Aby ušetril na poštovnom, tak využil  zamestnancov mestských častí ! (tých, ktoré vraj mestu netreba) rozbehli sa nám s výmermi do bytov. Pikoškou je, že k výmerom nie sú šeky. Vraj väčšina ľudí platí aj tak cez internet. To je tak, keď je vo vedení člen „generácie nula“. Cez internet chodí ešte aj sra…ť. Istý dôchodca sa chudák trepal do pokladne magistrátu, aby zaplatil priamo im. Lenže v pokladni nikto nie je, lebo korona! Bububu. Rovnako „narazili“ poslanci, keď niesli otvorený list, nefungovala totiž ani len podateľňa, lebo korona. Je to nehoráznosť, keď súčasne človek v televízii vidí, ako poštárky prídu až do osady, aby vyplatili spoluobčanom dávky. Primátor naproti tomu nevie sfunkčniť pokladňu, lebo korona. Nepriloží ani šek, lebo internet banking. To fakt? Dnes status na FB, že po rokovaní s odborármi títo súhlasili, že zamestnanci mesta nebudú mať 13 a 14 platy. Tak to by som aj prosila, aspoň u tých, čo sú doma. To si z nás „robí prdel“, ako vravia naši bratia. Môžem „hrdosmutne“ konštatovať, že mám v otázke toho, koho nám treba a koho nám vôbec netreba, viac než jasno. Bližšie je človeku evidentne mestská časť. Ako tento náš primátor doslova zabarikádovaný v „bielom dome“.

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 391194x
Priemerná čítanosť článkov: 5015x

Autor blogu

Kategórie