Založ si blog

Keď modrá nie je dobrá

Ten pocit, keď si vymaľujete fasádu budovy v pamiatkovej zóne na modrú lebo „mé gustas tu“ (páči sa mi to) a ono niekto povie, nielen to, že nemáte vkus, ale že ste porušili pár zákonov. Čo spravím?

Stanem sa priateľom kandidátov do mesta Košice. Počkám si na výhru kamošov. Počkám aj na prípadnú výmenu ľudí na stavebnom úrade. Medzitým sa dostanem do  predstavenstva DPMK s poslaním  „krízový manažér“ a mám modrú fasádu požehnanú. Alebo som si aspoň načas vydýchol.
Ja im dám, orgánom vkusu, že modrá im nie je dobrá!

Asi takto v stručnosti a so štamperlikom nadnesenosti, popisujem kauzu nelegálnej úpravy fasády v pamiatkovej zóne Košíc (akékoľvek úpravy fasády v pamiatkovej zóne a teda aj výber farby fasády podlieha schváleniu stavebného úradu a pamiatkového úradu). Dopustil sa jej terajší krízový manažér, nominant p. Polačeka, bývalý šéf/majiteľ istého podniku s rybami p. JOZEF GIMA.

Dva roky ubehli, čo ho stavebný úrad (čo by šéfa onej firmy sídliacej tam) a aj pamiatkový úrad vyzval, aby zjednal nápravu. Odstránil ten príšerný nelegálny náter a zaplatil pokutu (podotýkam trápnych 40 eur a trovy konania 16 eur). Posledný termín mu uplynul v lete 2018. Tak trpezlivo čakal a relatívne trpezlivo čakal aj stavebný a pamiatkový úrad. Teraz už len stačí jedno: vyvinúť tlak na zamestnancov cez kamoša primátora a mám ďalej svoju peknú modrú. LEBO SOM PROSTE MODRÝ !

Aj takto nejako funguje naše fungujúce mesto priatelia. Funguje v podaní ľudí, ktorí nemajú problém s čiernymi stavbami (p. Burdiga a jeho prístavba a tiež máme dnes z neho splnomocnenca pre EEI ) a tak aj tento prípad. A namiesto objektívneho „Mea culpa“ títo ľudia robia to, že rýchlo prstom ukazujú na iných. Aké ešte čierne stavby majú na konte iní (najlepším terčom budú vždy ľudia z bývalého vedenia mesta) aby odpútali pozornosť od svojich činov. Namiesto toho, aby takému správaniu urobili stopku, ukazujú „lebo aj oni to robia tak, nuž prečo ja nie“. Prečo nie sú príkladom? Zlodej vrieska: chyťte zlodeja!

Argument p. Gimu (staršieho dáta, keďže teraz sa nevyjadril) v duchu, že nech si kompetentní všímajú iné staré budovy v meste a že on sa o niečo snaží a je zlý a tí čo nerobia nič a nechajú budovy chátrať, tak je to ok. Bla bla bla. Ja chudáčik, niečo z dobroty srdca robím (to nič, že v rozpore so zákonom) a fňuk fňuk nechápe ma nikto.

Komická je zverejnená reakcia fungujúceho primátora mesta Košice, ktorý redaktorke lokálneho média uviedol citujem:
Vôbec neviem o čom hovoríte. Viem, že tá modrá je problém, ale neviem, aký je tam problém, čo sa týka nejakej legislatívy. Viem, že pán Gima je majiteľ.“ Veď na čo, by pri svojom človeku išiel do hĺbky ??? Načo by riešil modrú???

Asi len proti “ červenej farbe “ by spoločne kričali.

Chceme moderné, vkusné a graciózne smart mesto, alebo sa chceme odvolávať na to že „iní robili hento a tamto, iní nerobia a ja robím, hoci zle, ale robím“???

Tak si poďme sadiť všetci kde tade stromy, lebo však kyslík. Chyťme sa všetci z dobroty srdca a vo vedre si zarobme nejakú tú sadru a tu opadanú omietku na rohu Uršulínskej zapatlajme. Sochu žobráka na vrchole tzv. Žobrákovho domu zo 14-tého storočia, nech si majiteľ kľudne premaľuje na zeleno a nech mu navlečie montérky. Veď sa všetci podľa svojho gusta snažme. Že aká brigáda socialistickej práce??

Ide o to, že človek vo verejnej funkcii má byť čistý aspoň ako zrecyklovaný papier. Keď už nie je snehobiely, nech je aspoň čistý (veď aj na recyklovanom papieri sa dá písať). Ale keď už aj ich koaličný kolega, starosta Západu p. Vrchota, poukázal pri jeho nominácii na tento problém a teda on o tom zjavne vedel! Nuž, tak sa aspoň pozhováram, keď ma niekto upozorní. Alebo si myslel, že naklonené médiá budú o tom čušať?

Teraz odrazu, pred médiami p. primátor nevie, aký je tam legislatívny problém?? Teraz si až ide zavolať p. Gimu na koberček.

Takže už veru nie je Vševedko.

Opäť selektívna slepota a hluchota, tentokrát nového primátora nášho mesta. Modrá skrátka nemusí byť vždy dobrá.

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 391199x
Priemerná čítanosť článkov: 5015x

Autor blogu

Kategórie