Založ si blog

Čarovný Aladinov koberček

Chcela by som niekedy, keď ma zlostia deti, alebo ktokoľvek z rodiny skúsiť jednu vec: Poslať ich na čarovný koberček Jarka Aladina.

KOBERČEK sa nachádza prevažný čas zavinutý, niekde v budove Magistrátu mesta Košice. Jeho sila je vskutku magická. Preto by sa mi často jeho pomoc zišla. Ale teraz bude asi častejšie vyťažený a ja už nemám šancu. Jeho pomoc bola potrebná už začiatkom tohto týždňa….

Kompetentné inštitúcie si totiž s kauzou modrej fasády (budovy v pamiatkovej zóne) p. GIMU o ktorej som písala v blogu „Keď modrá nie je dobrá“ nevedeli rady. Stačil však jeden rozhovor na koberčeku Jarka Aladína Polačeka a všetko je inak. Doslova Magic show.  Lebo: aj pokuta je zaplatená, aj trovy konania sú fuč. Nuž a je prisľúbené, že aj fasáda bude premaľovaná a to dokonca HNEĎ! ako to poveternostné podmienky dovolia. Viac v článku košického lokálneho média.

Nuž pridáme k tomu „moja vina, moja vina, moja preveľká vina“ a je odpustené (dajte si päť zdravasov) a je po probléme. Všetko je zázračne urovnané. Veď sme v rozprávkových Košiciach. Vitajte bratia!

Asi sa máme naozaj úprimne všetci radovať, ako zjednal pán primátor so svojím „krízakom“ poriadky. Otázne je, či by si p. GIMU na koberček pozval aj bez článkov v médiách. O sile svojho blogu ešte celkom presvedčená nie som. Rovnako tak nie som presvedčená, že je v poriadku, ak sa verejný činiteľ (hoci „len“ lokálny) spamätá, až po takom tlaku a ponižujúcom predvolaní. Preto je nateraz otázne aj to, či ide o plusové body pre majiteľa čarovného koberčeka p. primátora.

Do budúcna by bolo totiž lepšie sa podobným excesom vyhnúť a dopredu vedieť o svojich najbližších rozprávkových bytostiach všetko, čo sa len dá. Netreba čítať len ich curriculum, ale aj dušu človeka. Hoci niekedy je to ťažké najmä vo svete politiky a tvrdého biznisu (odkiaľ pochádza práve p. Gima).

Horšie je to však vtedy, keď niekoho poznáte LEN cez siete. Tam vie „virtuálny život“ niekedy prekvapiť a spraví s tým reálnym životom veľké saltá s tvrdým dopadom. Dnes pár našich vrcholových politikov zo všetkých „názorových“ línií potrebuje zázrak. A to len preto, že viedli debaty cez siete s dámou, o ktorej nevedeli dokopy nič. Ale možno zvedavosť nepustila a z pár riadkov bolo možno ďalších pár riadkov s nejakými emotikonami. Dnes?  Zrazu je z nej človek, obvinený v závažnej trestnej činnosti, údajne je zapletená do objednania vraždy J. Kuciaka. Pán Matovič ako šakal zacítil príležitosť zahryznúť sa a rochniť sa v krvi a vyzývať na vyvodenie osobnej zodpovednosti (napríklad p. Glváča). Na svoje tajné podkrovie už zabudol. Všetky tieto pomotané Ariadnine nite MUSIA rozpliesť kompetentní a objektívni vyšetrovatelia.

Dnes už uväznená mýtická postava, doslova ako Siréna vábila svojim spevom cez siete viacerých vplyvných ľudí (námorníkov v mori politickom, či obchodnom) a žiaden z nich si nikdy neuvedomil, čo sa skrýva za jej ľúbezným spevom. Nebolo žiadneho Odysea, ktorý by im zalial uši voskom. A ani sa nepriviazali k sťažňu ako on sám, aby nešli za jej hlasom a nezišli zo správnej cesty.

A tak niektorým hrozí, že pre chvíľu plavby „mimo kurzu“ potopia celý svoj kariérny krížnik Bismarck.

Škoda.

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

Belgicko, Európsky parlament, polícia

Krajná pravica tu nie je vítaná. Bruselské úrady zablokovali konferenciu konzervatívcov, kde mal vystúpiť Orbán

16.04.2024 17:26

Medzi pozvanými boli tiež niekdajší kandidát na prezidenta Francúzska Éric Zemmour alebo jeden zo strojcov brexitu Nigel Farage.

nehoda, auto

Tínedžer s dvomi promile alkoholu si sadol za volant, po nehode chcel ujsť

16.04.2024 17:20

Mladíka zadržal policajt, ktorý náhodou prechádzal okolo.

Vladimir Putin

Na oslavy vylodenia spojencov do Normandie pozvali Rusko, nie však Putina

16.04.2024 17:06

Šéf Kremľa nebude pozvaný z dôvodu agresívnej vojny rozpútanej Ruskom na Ukrajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 391768x
Priemerná čítanosť článkov: 5023x

Autor blogu

Kategórie