Založ si blog

Eskimácky bozk na dobrú noc

K tradícii Eskimákov patrí bozkávanie „nosmi“ ….

Pán Sulík strávil medzi Eskimákmi veľmi veľa času, lebo počas debaty vo verejnoprávnom rozhlase, laškoval nosom s mikrofónom. Potom prišla ešte erotickejšia chvíľa a pobozkal aj samotný mikrofón ústami. Mysliac si, že ho nikto nevidí. Asi. Netuším. Toto podarené videjko sa stalo riadne virálnym.

Nie som psychológ, ale normálne to nie je. To sa pritom celé Slovensko rehotalo z bozkávania „kapitánskych výložiek“ Andrejom Dankom. Tam to bolo aspoň z úprimnej vďaky, radosti, či eufórie. Aj tak bol na smiech. Laškovanie Sulíka s mikrofónom má však nádych úchyláckeho správania. Zomri si zgustlo, samozrejme. Je to akiste ten liberálny duch v ňom, dnes je asi skrátka IN si to rozdať s mikrofónom. Možno si Sulík aj  zaspieva „ja som malá Žužužu, toto je môj mikrofón“. Možno by mu malá Žužužu mohla poradiť, ako to pred normálnymi ľuďmi uhrať. Ruka v ruke s tým, že pán Sulík sa údajne nechcel vzdať svojich košieľ v Zornici, nadobúdam pocit, že tento „možnominister“ financií bude opäť jedna tragédia. Len neviem, ako svoje už teraz črtajúce sa osobnostné zakopnutia bude obhajovať. V roku 2010 išlo len o „začiatočnícke chyby“ obhajoval svoje počínanie v Radičovej vláde. Nuž dnes nám pokročil do zrelosti vskutku míľovými krokmi a to priamo do bozkávania mikrofónu. Veľká politika naozaj….pre psychiatrov.

Ale v tomto čudesnom politickom akváriu nie je sám.

Náš viceprimátor v meste Košice Marcel Gibóda totiž okrem toho, že si pri rokovaniach ulizuje svoju strapatú bradu, má zas úchylku inú….on totiž JE..BE celé Košice. Stíha to zázračne. Našťastie mňa nie, ani moje blízke okolie. Ktovie, či by aj chcel, hahaha. To skôr my sme naje…baní na celé vedenie mesta a už len dva a pol roka a určite bude toto vedenie vyje…ané rovno na smetisko dejín. Ešte ani otvoriť dvere ich poslom ľudia nechceli, keď sa mali roznášať daňové výmery. Vraj pre koronavírus. Čo keď im nechceli otvoriť na protest? NEZAPLATÍM MESTU NA DANIACH ANI O CENT VIAC! Ilúzia?

V politickom akváriu nám však pláva aj jeden skalár. Dominantný tvor celého vodného mikrosveta (si myslí po voľbách ON). Tento skalár z Trnavy, už dávno mal pod skalou rokovať so svojou novou vládou a riešiť koronavírus. Namiesto toho zriadi dilino „tieňový krízový štáb“. Namiesto toho, aby si do toho jediného legitímneho krízového štábu konečne ako premiér zasadol naozaj srdcom a mozgom a prispel k riešeniam! Videla som prestrihy z dnešného rokovania krízového štábu, sála bola plná ľudí, ktorí sú kompetentnými členmi štábu určení zákonmi. Tak neviem, ako mieni zastúpiť všetky zložky vo svojom „tieňovom štábe“. Asi naklonuje ďalšie rybičky z hasičov, záchranárov, policajtov, vojakov a tí, keď skončia v riadnom štábe, prídu ešte bľabotať na jeho „tieňový štáb“. Hlúposť ako traky. Skalár púšťa nezmyselné bubliny a kydá na končiaceho premiéra, ktorý má podľa neho už len svietiť, ale napriek tomu musí ZA NEHO riešiť krízu, ktorá v histórii Slovenska nemá obdoby. Prská okolo seba ten nasratý skalár, ako nezvláda končiaca vláda koronavírus. Veď nech sa páči, nech si už poskladá tých svojich odborníkov a Pele už pôjde do opozície. Pán Matovič získa dáta od mobilných operátorov a koniec bude všetkým, čo cestovali a nepriznali sa! A toto by mal robiť vraj premiér, zisťovať kto je tých 15 tisíc ľudí a naháňať ich po Slovensku.

Premiér Pellegrini je už naozaj unavený. Na brífingoch to bolo na ňom už aj vidno. Myslím, že pôjde rád do svojho priateľského hejna neoniek (38 kusov) do parlamentu na opačnej strane akvária. (inak neonky so skalármi vedia žiť v peknej harmónii) no nie v tom našom akváriu. Naše je skutočne výnimočné, také Slovenské.

Svoju prácu však zjavne flákajú „čističe“ (novinári). Sklo na akváriu sa nám špiní a oni nič, ležia na dne a len zo zotrvačnosti pichnú do dosluhujúceho premiéra. Ale inak, nič to že „sem tam tisíc bytov tu, tisíc bytov tam“. A tiež im neprekáža, že skalár nemá potrebu vysvetľovať prečo ešte nemá vládu.

V našom akváriu sa tak nejako omylom nachádza aj malá rybička Dori. Hoci je voda sladká a ona by radšej morskú, nejako tam musí žiť. Narodila sa nám nedávno (aspoň v mojich očiach) a to na prvom povolebnom stretnutí v prezidentskom paláci so skalárom z Trnavy. Viete, ona tie očká mala také zmätené, pripravenú reč totiž nemohla použiť. Nemohla vítať lídrov svojich kamošov Nemov…..Pôsobila zdrvene, zmätene a nepripravene. „Nemo nikdeeeee“. Možno si skalár myslí, že DORI na „dva týždne“ do kedy by mal predstaviť vládu, zabudne, čo to po ňom vlastne chcela. Ku cti jej predsa len slúži dnešná výzva, (ako vždy ju však čítala, aby nezabudla). Vyzvala, aby politici prestali na seba útočiť a zomkli sa. Nuž neviem, či to Trnavský skalár, ďaleko pri svojej „skale vlády a exhibicionizmu“ počul, lebo možno dostal eskimácky bozk na dobrú noc od Sulíka a už spokojne drichme.

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392483x
Priemerná čítanosť článkov: 5032x

Autor blogu

Kategórie