Založ si blog

Zamotaný v pavučine pravdy

Rastislav Trnka, nositeľ prvej zo zmien v našom kraji, kedy dva roky dozadu na tesnotku porazil Richarda Rašiho, pre mnohých predstavoval symbol dynamickej výmeny. Ale za akú cenu? Za každú? Len preto, že PROTI niekomu?

Úspešný projektový manažér Rastislav Trnka, ako som písala v predchádzajúcom blogu, bol v podnikaní úspešný len v jeden jediný rok a to v roku 2017, kedy kandidoval. Správne načasovanie !

Dnes je jasné, že vo svojich akiste „pravdivých!“ stanoviskách k údajnému účelovému podnetu (podľa neho toxického občianskeho združenia) prostredníctvom „výhovorkyne župy“ sa nám nejako zamotkal.

Podstatou jeho tvrdení je, že si zarobil najmä v predchádzajúcom podnikaní! Isto je jeho šikovnosťou, že zarobil v tom istom a JEDINOM roku, kedy poskytol svoje jedinečné (zrejme predražené služby) a súčasne mu aj všetci odberatelia bleskovo vyplatili všetky faktúry. Nevedno koľko ich bolo, to zistí vyšetrovateľ. Zatiaľ, čo mnoho podnikateľov zápasí s nevyplatenými faktúrami, pán Trnka mal skrátka šťastie.

To mi pripomína vtip zo sovietskeho prostredia, kedy úspešná chemička a vedkyňa napokon pracovala ako prostitútka. Na otázku „kak éto slučílos“ odpovedala „prosto šťástie“. Totižto tak nejako podobne sa ocitol Rasťo Trnka v stoličke, v ktorej tak nejako nevýrazne s početnými lapsusmi sedí. Ktovie na ako dlho ešte.

Ale vráťme sa k úspešnému podnikaniu. Poctiví odberatelia, ktorým neprekážala podľa mojich odhadov takmer 90% marža za služby jeho firmy, mu vyplatili všetko načas. A dokonca tak načas, aby šup šup vložil peniažky na transparentný účet. K tomu pridal vraj aj svoje úspory. Teda dovedna 65 tísíc eur, vyzerá to tak, že veľmi čistučkých …asi tak ako ten ocikaný sneh. Má to však ďalší háčik. Pán Rastislav Trnka bol štyri roky pred kandidatúrou aj župný poslanec a tak jeho povinnosťou bolo podávať majetkové priznanie. Tam za celé štyri roky žiadne úspory uvedené neboli. Tlieskam mladučkej redaktorke Košického denníka, ktorá sa trošku pohrabala vo faktoch a necitovala slepo vyjadrenie výhovorkyne župy (stále neviem, prečo sa má ona vyjadrovať k jeho osobným veciam). Rastislav Trnka mal dokonca v majetkovom priznaní za rok 2016 priznanú hypotéku…..Nie úspory, ale dlžoby vážení! Kedy teda nasporil? Alebo inak, kto mu dal tieto peniaze? Sporila mu mama???? Iný člen rodiny? Priatelia? Prečo by mu aj neviem akí blízki priatelia dali len tak takmer 25 tisíc? Ale stále by to bolo ako tak uchopiteľné….  Ale prečo má problém to uviesť, ale na miesto toho hovorkyňa hmlisto povie, že boli jeho majetkové priznania v súlade so zákonom?

To, že vklady na transparentný účet preveruje banka, čím sa oháňa Trnka je ,pravdivé. Banka však nerobí audit podnikania firmy, z ktorej akože on ako jediný spoločník má zisky. Banku TOTO do takej hĺbky nezaujíma. Nerobí kontrolu účtovných dokladov firmy a pod., na to je finančná správa. Maximálne tak kukne finančnú uzávierku, prípadne mrkne na finstat…ten má ale rok opozdenie, teda v roku 2017 tam svietili len z predchádzajúcich rokov z podnikania samé nuly, respektíve strata.

Viete, čo je na celej tejto veci zarážajúce? Mainstream mlčí. Boli schopní sa venovať mnohým kauzám tých druhých, hoci aj (pri všetkej úcte) bezvýznamného miestneho poslanca, či starostu malej obce. Tu máme župana z pravice, akože nezávislého na politickej strane (hahaha) a nikto nič, až na dva články v KE médiách. Nuž aspoň, že Gabriel Šípoš otvoril oči. TIS nie je odrazu k tejto kauze v pozícii pštrosa. Priamo povedal, že to skrátka Trnka musí vysvetliť. Kto si zadal služby u neho, o aké služby išlo, výpisy z firemného účtu by nemal mať problém doložiť a podobne. Bez ohľadu na to, kto dal podanie orgánom činným v trestnom konaní. Prečo by mali hneď akýkoľvek podnet hodiť do koša, lebo ho niekto označí za účelový? Keď chcel dať transparentné stanovisko, mal nabehnúť so zmluvami, objednávkami z roku 2017, uviesť firmy. Keď deklaruje, že si na kampaň do verejnej funkcie prispel z vlastného podnikania, to by malo prestať byť v režime „obchodné tajomstvo“. Vari sa firmy, pre ktoré pracoval nechcú k jeho zákazkám priznať? Prečo by mal byť problém zverejniť obsah jeho podnikateľskej činnosti?

Ide predsa o predstaviteľa kraja. Ide o voleného zástupcu, ktorý je verejným činiteľom a ako taký mal predstavovať transparentný a rozhýbaný kraj. TO O SEBE TVRDIL. Nuž minimálne dokázal rozhýbať svoju firmu, po štvorročnej agónii v ktorej bola. Ju na JEDEN jediný rok vzkriesil. Ako taká čarovná víla zo Shreka si pričaroval „úspech“, úspory a vklad na účet vo výške 65 tisíc eur.  A mainstream stále nič….

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 391187x
Priemerná čítanosť článkov: 5015x

Autor blogu

Kategórie