Založ si blog

Najvýkonnejší translátor v Košiciach!

Určite ste doma často aktérom rozhovoru so svojou polovičkou, pričom obaja máte pocit, že vravíte iným jazykom. Vzťahový psychológ, ktorého som si vypočula na prednáške o medziľudských vzťahoch vravel, že je legitímne a veľmi časté, že muži a ženy vravia iným jazykom. On je tak častokrát práve tým tlmočníkom pri ich stretnutiach v poradni. To som vcelku uchopila, (i keď poradňu alias tlmočníka zriedkakedy potrebujem, stačí buchnúť dverami a tlmočník je na svete). Čo však v prípade, keď niekto veľmi aktívne využíva svojho vlastného tlmočníka v hlave. Ten tlmočník však netlmočí z reči mužskej do reči ženskej, ale tlmočí pošramotenému egu, že je úžasné. Prekladá v hlave fakty do vysnívanej pseudoreality. Sme toho svedkami u mnohých politikov.

Prekvapilo ma však, že som to postrehla u lokálnej političky p. Gurbáľovej. Viacstoličková viceprimátorka našej metropoly Východu, o ktorej sme do decembra 2018 málo počuli, mala ambíciu ísť ešte aj do Europarlamentu. Na lokálnej úrovni sa jej zdalo asi málo funkcií, možno ju dokonca pán Hlina na kolenách prosil, len nech ide. Pani Gurbáľová dnes prezentuje, že sú spokojní, lebo KDH má nakoniec toľko mandátov, koľko mali aj predtým, teda 2, (odchodívšia pani Záborská nestiahla svojich prívržencov do lona Kresťanskej únie, odkiaľ kandidovala a tak poslušný volič KDH volil zástupcu KDH. Nič to, že len jeden kandidát KDH je tam ISTOTNE. Ten druhý môže nastúpiť až po Brexite. To znamená, že až tak s prehľadom si KDH svoje fleky neobhájila, lebo jedno miestečko Slovensku pribudlo v EP až „vďaka“ Brexitu. Nebyť onoho Brexitu, tak, je KDH v EP v počte jeden kus. Ale translátor pani Gurbáľovej pokračuje ďalej. Z celej situácie, totiž „prekladač mozgový“ povedal, že jej, neprekrúžkovanej deve ,dali ľudia signál, že má ostať DOMA. A má vraj pokračovať v poctivej práci, ktorú tu začala. S tým sa nedá nesúhlasiť, čo poviete??? Má teda pokračovať v nastavenom trende „strachu“, ktorý predviedla pri EYOF. Keď sa podujatia napokon mesto aj vďaka nej vzdalo. Má pokračovať vo veľkej a úprimnej dobroprajnosti voči bossovi mesta, ktorý má historicky najvyšší plat aj vďaka jej hlasu. Takto by sme v jej dôležitých prínosoch pre mesto vedeli pokračovať. Ju nezvolili do EP preto, že jednoducho na to ešte nedozrela, ale preto že má ostať doma.

Viete to je taký translátor, ako keď vám dieťa skončí na prijímačkách na gympel dvesté pod čiarou a príde domov s tým, že vám oznámi, že je to signál, že má byť kozmetička (samozrejme nič dehonestujúce voči tejto profesii tým nemyslím). Túto verziu translátora im asi nainštaloval nemenovaný IT mág a sponzor „opozície“ a mnohých mimovládok, pán E.T.. Podobné preklady si vo svojej hlave robí aj Kiska, Matovič, Remišová a aj náš primátor Polaček. Pri rozhodnutiach súdu v kauze EEI to v jeho prípade translátor preloží, že VZN je nad zmluvu. Hoci súd vraví inak. Pánovi Trnkovi svoju neschopnosť čerpať zdroje EÚ a rozvíjať investície včera pred Kiskom preloží tento translátor, že „vláda rozdáva peniaze podľa politických tričiek“. A naša župa je preto na suchu a nemôže zlepšiť stav ciest, kultúrnych zariadení a škôl, ba dokonca, že je to vina zlých kompetencií. Nie je to vôbec o tom, že župné peniaze doslova kysnú na účtoch a prejedáva ich na „bežné výdavky“ a neustálu svoju propagandu a výlety po celej Európe?

Podľa prehľadu z rokovaní vlády, táto „rozdáva“ peniaze vo výške okolo 100 tisíc na rôzne napríklad aj komunitné projekty. Menšie lokálne investície, sociálne podniky, ktoré malé obce nie sú schopné financovať. Uznesenie posledného zasadnutia Vlády SR v našom kraji a komu každému boli pridelené financie si môžete pozrieť tu. Prečo by mali rozdať napríklad Košickej župe, keď dobre vidia, že nie je schopná čerpať svoje vyčlenené zdroje EÚ? O tom som písala už tu. Na výjazdových rokovaniach vlády napríklad v Prešovskom kraji, je prítomný aj župan Majerský, hoci je „ne-smer“. Mnohé projekty na území Prešovskej župy boli podporené. Paušalizovať teda postoj vlády na „všetkých županov“ je chyba softwaru vážení politici! A je to najmä chyba Trnku, ktorý sa nevie politicky korektne správať.

Odchádzajúci prezident tak pofúkal týmto tunajším šašom Nevedkovi a Vševedkovi, všetky ich bibinká. Život však ide ďalej. Trnku zatiaľ tá reťaz, čo si včera opäť vytiahol z trezoru, nestiahla na zem. Tam ho stiahnu až voliči. Všetkým totiž tento translátor do hlavy nainštalovať nemôže. Nech si ho všetci dnešní vládcovia nechajú pre seba v svojich hlavách. V ďalších voľbách Trnka naisto pochopí, že tej reťaze na krku nie je hoden.

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392480x
Priemerná čítanosť článkov: 5032x

Autor blogu

Kategórie