Založ si blog

Bazén v Košiciach pre Čuka a Geka za 20 melka

Čuk a Gek boli voľakedy hrdinami Košickej ZOO. Krásne tulenie dvojčatá plávali v bazéniku a so svojou opatrovateľkou predvádzali šou s papaním rybiek. Zomreli obaja v roku 2015. Nahradila ich však iná „celebritná“ dvojica. Dvojčatá Trnka a Polaček však na svoje predvádzanie potrebujú 25 metrový bazén za úctyhodných 20 miliónov eur.

A že nemajú projektovú dokumentáciu, ktorá by aspoň ako tak podoprela tieto ich zatiaľ nevyslyšané prosby? Veď to je len detail, ktorému sa žiadnemu investigatívnemu novinárovi nechce nijako extra venovať. Zlý je Raši, lebo im to nezožral. Je to vskutku zloduch jeden neprajný, lebo oni mu doniesli darček – tenisky na beh. A on nič! Efekt žiadny, lebo mali doniesť radšej nejakú projektovú dokumentáciu, či odbornú cenovú kalkuláciu. Babráci. Čakali na zázrak? Ten sa nemohol konať. Pretože projektové dokumentácie sú elementárnym základom pre akúkoľvek žiadosť samosprávy o dotáciu, či podporu od štátu, či EÚ.

Pozrime sa však na prepravný režim týchto dvoch zatiaľ stále nezrelých politických mláďat.
Článok o tom, že oni chudáci tulene plávali za Rašim v noci, aby to stihli na stredu ráno na 8:45 pobavil. Viď v článku . Veď nie AJ tým obhajoval milovaný Gibóda zvýšenie platu pre svojho primátora ? Vravel, že robí do noci a často mimo štandardného pracovného času. Schválilo mu stádo aktivistov a nezávislých 5316 eur? Áno ! Tak makám aj 26 hodín denne.

Druhá tragikomická vec je, prečo nešli spolu dvojčatá jedným autom. Dôvod, že obaja mali ešte ďalší program, ktorý spomenul menší z dvojčiat v článku, je hneď dvojitou ranou do klobúka!  Pretože, tak či tak teda riešili aj iné veci v stoličnej Bratislave! Vytýkať teda, že načo sa trepali za podpredsedom vlády, keď on bol potom večer v KE na MDŽ, je úbohé mlátenie prázdnej slamy. Rovnako je mlátenie prázdnej slamy Trnkove tvrdenie, že sa tak zbytočne mrhá verejnými prostriedkami, lebo sa mohli stretnúť v Košiciach. Ale keď mali aj iné vybavovanie v BA a popritom mali aj rokovanie s Rašim, tak je to vlastne úspora a nie mrhanie. Že jaká schyza?

Ale novinári túto šou Čuka a Geka držia pri živote a ďalej hecujú ľudí.

Prečo nikto z novinárov neosloví niekoho z bývalého vedenia mesta (ak neveria tomu, čím argumentuje bývalý primátor Raši) a najmä župy, ako vlastne bolo v roku 2016 a 2017 objektívne myslené a plánované financovanie podujatia mladých olympionikov EYOF? Položme si otázku, čo vlastne urobil za rok a štvrť v tejto veci vo svojej funkcii p. TRNKA? Už by mohol mať minimálne autorizované stavebné rozpočty a stavebné dokumentácie na štyri športové haly vo svojej pôsobnosti. Mal by vedieť argumentovať konečne aj vecne. A nielen dookola plakať o pomste Rašiho.

Novinári sa zaoberajú takými detailami, že Rašiho BMW vraj obehlo  POLAČEKOVE auto…To je teda škandál!
Chudáci dvaja tuleni Čuk a Gek. Skončili v ZOO v rovnakom roku. Keďže mandát predsedu KSK je na 5 rokov. Obaja dnešní tuleni skončia vo funkciách tiež naraz, v roku rovnakom, teda 2022. Zdá sa to ďaleko? Im asi áno. Preto majú času robiť len prázdnu šou.

Táto šou je však zatiaľ plná zhnitých a smradľavých rýb, ktorými kŕmia verejnosť. Oni sami, však zatiaľ okrem pretŕčania sa pred kamerami a foťákmi veľa nedokázali.

Najlepšie im totiž ide fňukanie a obviňovanie, lebo im je bazén malý a nikto im nechce dať dvadsať miliónov na väčší.

PS:

Ako sa môžu uskutočniť bilaterálne (dvojstranné) rokovania o ktoré Čuk a Gek žiadajú/prosia v liste „excelenciu“ Pellegriniho, keď na nich budú dokopy predstavitelia troch subjektov? Och tie počty im nejako nejdú.   🙂

Alebo Čuk ostane doma?

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392415x
Priemerná čítanosť článkov: 5031x

Autor blogu

Kategórie