Založ si blog

Selektívna hluchota a slepota novinárov (keď žurnalistika živorí)

Tento terminus technicus sa už mnohým po prečítaní obsahu Slovenských médií vybavuje čoraz častejšie. Najmä v kontexte priebehu (to drukovanie pravici vrieskalo ako novorodeniatko po pôrode) a samotných výsledkov ostatných volieb do orgánov verejnej správy. Župné voľby a komunálne voľby sú toho príkladom. Príkladom toho je i to o čom píše vo svojom blogu Ľuboš Blaha o kauze Kiska. Je jasné, že médiá ako Aktuality, Denník N či Sme, sa už diskvalifikovali. Svetielko istú dobu svietilo aspoň v regionálnych a lokálnych denníkoch. Ale vo svetle udalostí je minimálne v KE jasné, že kráľ (médiá) je/sú mŕtve, nech teda žije Kráľ! Sme dokonca ide tak za čiaru, že kritické blogy do radov pravice maže a aj blogerovi zruší konto. Ale práve oni bijú na poplach, ako novinári trpia, ako sú prenasledovaní za názor a ako sú obeťami útokov. Poplačte si. Fňuk, fňuk , fňuk.

Ale ako možno nazvať to, v akej tichosti alebo vlažnej informovanosti prechádzajú napríklad niektoré kroky nového vedenia mesta a ročného vedenia župy. Objektívne informovanie po ktorom voláte, to určite nie je.

Tak napríklad :

Onehdy bolo plno kritiky preto, že ako členovia Smer-SD sedia v regióne na viacerých stoličkách. Dnes je bežné, že jeden člen pravicového zlepenca sedí na 4 a viac stoličkách. Pre príklady nemusím ísť ďaleko, stačia oficiálne stránky mesta a VÚC. Opakovanie tých istých mien nie je náhodné, veď posúďte sami :

Pán Ihnát: starosta MČ, poslanec KSK, poslanec mesta, člen rady školy pri SOŠ Gemerská, člen Dozornej rady DPMK, 4x člen odborných komisií pri KSK, 2x člen odborných komisií pri Mestskom zastupiteľstve, možno som aj na niečo zabudla.

Pán Petrovčik: starosta MČ, poslanec KSK, poslanec mesta, 3x člen odborných komisií pri KSK a 1x predseda a 3x člen odborných komisií pri Mestskom zastupiteľstve a to som sa nevenovala súčasným/minulým??? podnikateľským aktivitám tejto osoby.

A takto by som mohla pokračovať.

Keby sa jednalo o takéto počty stoličiek pod zadnicou v bývalom parlamente mesta a župy, tak sú toho plné média. Tak ako sa venovali tomu, prečo p. Trnka nevymenuje p. Lenártovú za šéfku zdravotnej komisie pri KSK lebo to nebude stíhať, lebo kým všetkým už ona je. Všetci títo nominanti, ale všetko budú stíhať! Však majú toľko energie ako zajačik na baterky z povestnej reklamy. Nou problém. Netreba sa tomu v článkoch vôbec venovať.

Tiež dobrou pikoškou je vymenovanie p. Marcela ČOPA za šéfa magistrátu, pričom súčasne je novým predsedom predstavenstva DPMK. Vraj to zvládne, lebo vraj je v DPMK len na pol roka. Keby sa jednalo o takúto alpskú dvoj kombináciu a nomináciu z dielne bývalého vedenia KE, tak sa médiá predbiehajú, kto prví vyjde s kritickým článkom. Nový generálny riaditeľ DPMK, Vladimír Padyšák, ktorý v životopise záhadne za posledné dva roky nemá žiadnu konkrétnu prácu a o doprave ani stopy (ani len to, či aspoň jeho hobby je bicykel). Ono je to zabalené do vyhlásenia p. Polačeka: ide o krízových manažérov. Nemusia poznať problematiku po odbornej stránke. To váááážne?

Rovnako tak je absurdné obdobné „dodržiavanie princípu vlády odborníkov“ , ktorú sľuboval p. Trnka.

Pri ostatnom rokovaní Zastupiteľstva KSK za účasti protestujúcej mládeže tentokrát to boli študenti Obchodnej akadémie Polárna KE a Gymnázium Ľ. Štúra z Michaloviec ma zaujímalo, ako sa tentokrát bude správať p. Trnka. A tak ma pri sledovaní online prenosu náramne pobavila emocionálna nevyrovnanosť p. predsedu. Jeho „rozkošná“ eskapáda pripomínala hysterický výstup fifleny, keď vidí hada. Či si vzal tabletku , či nie , nevedno, lebo prejsť sa, kam ho poslanec Jakubov s pokojom v hlase posielal  nešiel. Informácia o nezvládnutom rokovaní absentovala a rovnako tak aj personálne veci, ktoré boli predmetom rokovania v ďalších bodoch.

Zaujať ich MOHLO napríklad to, že za šéfa DSS Via Lux bol záhadne navrhnutý na vymenovanie p. HINTOŠ hoci podľa vyjadrenia poslankyne Cibereovej, účastníčke výberu to nebol on, kto skončil na najvyššej priečke. Odpoveď p. TRNKU niečo v štýle „áno vieme, ale tie ostatné dve dámy budú spolupracovať s riaditeľom“. Alebo, že si vraj je vedomý, že v tejto sfére nepôsobil, ale je to skúsený manažér a bla bla bla. Voalaaa. Čiže vlastne priznal, že robotu namiesto jedného budú vykonávať traja. Bude mať p. HINTOŠ pravú aj ľavú ruku. Špica. Čiže to je vláda odborníkov, to je transparentné výberové konanie. Vyhrá niekto iný, ale dáme tam toho „lebo…..“. Takto sa v realite obchádza odbornosť nominantov súčasnej garnitúry na župe. Pokračovalo to stiahnutím ďalších bodov, kde chcel odvolávať iného riaditeľa DSS a člena dozornej rady Nemocnice Novej generácie v Michalovciach. Asi sa po hysterickom ošiali ako tak spamätal a zistil, že tu teda podporu mať v žiadnom prípade nebude.

A média o tejto veci mlčali.

Rovnako tak v tichosti prešla prestrelka k veci v rozpočte KSK. Že vedenie chce vysoké sumy na propagáciu kraja alebo No name (nech chlapci z kapely prepáčia) štúdie za 900 tis eur. Keby sa jednalo o návrh z dielne bývalej župy to by bolo kritiky ako sa idú zadávať štúdie spriateleným firmám. No minimálne však mohli byť v návrhu rozpočtu explicitne uvedené o čo pôjde. Tu to nemáme, ale pozmeňujúci návrh, aby najprv bolo uvedené o aké štúdie ide a potom sa k tomu môžeme vrátiť, neprešiel. To svedčí o tom ako asi koncepčne pracujú na VÚC, keď ani nevedia na čo im bude treba oných 900 tis. Ale vedia, že ich bude treba. A médiá, tie lokálne, lebo to je ich úloha, tomu nevenujú žiadnu pozornosť.

Média sa nijako extra nevenujú ani brutálnej rúbačke stromov na Palackého (za záhadného mlčania aktivistov) a tak túto úlohu musí suplovať bloger….

Rovnako tak je záhadne ticho o tom, že nepoznáme mená viceprimátorov Košíc. Tí mali byť známi už týždeň po voľbách. Nie sú. Ešte stále rokujú pri raňajkách a obedoch a po večeroch. Skrátka nemakajú, ale kecajú. Nedodržiavajú sa deklarované termíny, ale ani to nikomu neprekáža.

Skrátka víťaz berie všetko.

Radujme sa veseľme sa. Idú predsa Vianoce a na štedro prestretom stole máme ešte veľa darov na rozdávanie. Tak si prisuňte ďalšie stoličky, nech máte kde posadiť ďalších odborníkov….

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392350x
Priemerná čítanosť článkov: 5030x

Autor blogu

Kategórie