Založ si blog

“Už se perou! ! ! “

Volebné urny ešte nestihli vychladnúť a naši novozvolení zástupcovia ľudu sa už dohadujú a obviňujú, kto s kým pôjde do poslaneckého klubu a čo má za to sľúbené. UŽ KVÁKAJÚ OBSAH POLITICKÝCH rozhovorov do médií (p. GREGA) A UŽ IDÚ DO SEBA.

Najsmiešnejšie sú úvahy redaktorov v “MIENKOTVORNOM A OBJEKTÍVNOM” denníku Korzár v článku, že p. Špak si dovoľuje vytvoriť nejaký klub, ktorý tak celkom nebude drukovať novému primátorovi (internetová vzdelaná dišputa je tiež dobrý seriál). Klub má možno naoko jednoduchú ambíciu, že chce byť konštruktívny a možno teda aj v opozícii. ALE TO JE ten „problém“! A už je označený, ŽE JE SMERÁK. UŽ JE TO pre TAKMER VŠETKÝCH DISKUTUJÚCICH dôkaz, že chce hádzať polená pod nohy novému primátorovi, je teda URČITE SMER a nech sklopí uši a zalezie do búdy. Nejdeš s nami si Smer! Píšte všetci modrým perom! Iná farba nebude!! My si predsa neprajeme opozíciu! Keď boli v opozícii oni tak to boli samé slzy ako sú vynechaní a ako je to ťažko niečo presadiť. Oni neustále poukazujú na chyby iných a nič sa nedeje. Kričali  “STOP DIKTATÚRE moci!” Alebo sme počúvali náramne kritické a na city hrajúce: “VYHRÁŠ VOĽBY MÔŽEŠ VSETKO“. A teraz??? Oni sú tí víťazi. Oni môžu všetko a k tomu sú neomylní. Im nikto nemusí nastavovať zrkadlá. PCHE!

P. IHNÁT je náramne urazený lebo p. SLIVENSKÁ v diskusii TVRDÍ, že on jej povedal, že si chce nechať všetky dvere otvorené a ide podľa nej v štýle “kto dá viac”… ON je spravodlivo rozhorčený. ON predsa nekšeftuje so svojou podporou, on si nechce zavrieť dvere LEN PRETO aby zabezpečil rozvoj svojej mestskej ČASTI! Aha? Čiže ak by tú podporu primátorovi dostatočne nepotvrdil a nebodaj by sa ocitol v nesprávnom klube, tak rozvoj Ťahanoviec negarantuje? Už chápem. Čiže sa budú noví starostovia nechávať vydierať? Čiže predvolebné sľuby, čo všetko zabezpečia starostovia pre svoju mestskú časť a všetky tie sľúbené koláčiky pre verejnosť sú vlastne podmienené bezbrehou lojálnosťou POLAČEKOVI? To je tá demokracia po ktorej ste všetci volali? To sme v nejakej Vašej realite? Vy už nebudete visieť na šnúrke od gatí primátora? To len onehdy “tí iní viseli na šnúrke od gatí Rašiho”? Opäť skvelé divadlo.

Aby občan rozumel, p. Ihnát chce totiž najprv hľadať prienik v programe primátora a spoločne presadiť, aby sa naplnili vízie, až potom sa rozhodne, čo a ako (jasný signál pre všetkých zúčastnených, že čaká na ponuku?). Nuž pozrime sa, čo také p. POLAČEK sľúbil a aké prieniky asi môžu tí dvaja “mojkoši” nájsť :

PRÍKLAD 1:

ELEKTRIČKA Z Ťahanoviec až na letisko…. Tak to je ozaj mega dôvod ostať mu verný! To nič, že táto myšlienka je tu od výstavby sídliska (30 rokov) a že je kvôli premosteniu Hornádu rovnako nereálna ako let na Mars pre starostu Hornej Dolnej. To už je niečo! Je potrebné byť lojálny. Toto nijak inak nedokáže ľuďom splniť. A on by tak veľmi chcel!

PRÍKLAD 2:

Pán Polaček chce oživiť prevádzku trolejbusov. Veď to nič, že mesto Košice má schválenú dlhodobú stratégiu dopravy, kde bola expertmi na dopravu po dôkladnej analýze vrátane dopravného prieskumu, jednoznačne odporúčaná a schválená preferencia  električkovej dopravy. Aj z tohto dôvodu DPMK predal nepotrebné trolejbusy na Ukrajinu. TO NIČ, že OBNOVA všetkej infraštruktúry, by bola takmer rovnako drahá ako všetky rekonštrukcie električiek doposiaľ (síce bez provizionistického systému, ktorý chcú konečne zaviesť, to možno bude lacnejšie.  Dodávateľ pôjde s cenou  isto dole až na réžiu!!! Tak ako pri výstavbe diaľnic za šéfovania pána Fígeľa? Ave Cézar ave Ja) .

My sme to proste sľúbili! Tak budem lojálny starosta, poslanec mesta, poslanec VÚC (tým všetkým už p. IHNÁT je. A len tak, keď je na všetkých týchto POSTOCH A K TOMU NA SPRÁVNEJ STRANE , tak sa mu to podarí. Oni môžu sedieť na troch stoličkách. Presne toľko ich má už pod zadkom IHNÁT. Ale on to dá. On to stihne, zvládne, venuje sa všetkému naplno. Zabudla som na radu školy na Gemerskej, ktorej je členom).

PRÍKLAD 3,  ten ozaj stojí za lojálnosť:

Termálne kúpalisko a kúrenie z geovrtov. Hoci termálne vrty sú v konkrétnych RUKÁCH, konkrétnych spoločností, oni určite pre politické CIELE A FANTASMAGÓRIE Polačeka postavia v 20 km vzdialenom meste „Košický TAPOLC“. TEPLÁREŇ URČITE ZAČNE KÚRIŤ TEPLOM Z GEOVRTOV! NA POVEL PRIMÁTORA. No, že váhame vôbec!

Atď . Atď. Atď.

 

P.ŠPAK si je zrejme veľmi dobre vedomý, že podobné populistické sľuby nebude možné naplniť a chce takýmto snílkom v opozícii “nastavovať zrkadlo.” Dávať im preplesk, hoci politickú zodpovednosť budú niesť len a len oni. Nevie sa možno bezbreho s podobnými snami stotožniť a hrať v tejto preplnenej filharmónii. To neznamená, že si zaslúži hodiť do krabice  s nápisom “Smerácka banda” (po voľbách SMER nevytvoril bandu, ale  len skromné KVARTETO. Môžeme byť prekvapení, že peknej hudby v ich podaní  bude dosť).

Špaka však teraz musia víťazi urýchlene atakovať len preto, že neplánuje hrať ich symfónie??? Navyše ešte aj sám Andrejčák (Smer) povedal, že s ním nikto žiadne rozhovory neviedol . A teda ani Špak ho nikam nelanáril. Vlna nezávislosti, ktorá sa chystá do výšky 200 metrov zaplaviť Biely dom, skrátka nemusí byť  pre každého surfera.

 

Je však zábavné sledovať “jak se perou”. Potrebujú si dokazovať, KTO s KÝM IDE, kto s kým NIKDY ZA ŽIADNYCH OKOLNOSTÍ NIE!!  Verejne deklarovať, čo a ako. Zákon je predsa jasný :                Nejdeš s nami, si Smerácka podržtaška!

 

Kladiem si otázku, či je toto demokracia? Je toto spôsob, ako si novozvolení poslanci idú plniť povinnosť voči voličovi? To je tá pravá a najlepšia zmena v meste? Toto je ich priorita? Hneď sa zgrupovať, selektovať, odpisovať si cez internetovú debatu “ste mladá komunálna politička pani Slivenská, vážte vyjadrenia”. TAK UFFF VERU p. Ihnát podľa svojho príspevku  vraj predýchava. Vitajte v politike!

Ľudia viete čo??? Píšme všetci modrým perom “ať se už neperou”!!!

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 391207x
Priemerná čítanosť článkov: 5015x

Autor blogu

Kategórie