Založ si blog

Košický päťhlavý drak zdolaný

Po výsledku komunálnych volieb v Košiciach, úspešný kandidát Jaroslav Polaček vyhlási, že „ľudia dali červenú diktatúre Smeru“. V momente mi napadla otázka :vie ten človek čo je diktatúra??? Diktatúra je forma ŠTÁTU. Spoločenské usporiadanie krajiny, kde je moc v rukách úzkej SKUPINY ĽUDÍ, či dokonca jednotlivca. Voľby v diktatúre nie sú vôbec, alebo sú zmanipulované, len na oko. V diktatúre sú občania úplne vylúčení z rozhodovania o veciach verejných, sú prenasledovaní za iný názor a pod.. Mohla by som menovať ďalšie znaky a definície. Na stole máme fakt, že Smer dostal v KE stop, OK! dostal… Ale rovnako tak osem rokov naspäť a potom aj pred štyrmi rokmi dostal dôveru občanov v demokratických a to zdôrazňujem v demokratických !!! voľbách. Ak by sme tvrdili, že sme doposiaľ v Košiciach boli v nejakej diktatúre, tak vlastne tieto VOĽBY by sa nemali za žiadnych okolností odohrať a nedopustil by onen Diktátor samovládca (o veciach v konečnom sumáre nerozhoduje jeden človek, ale zastupiteľstvo zvolené tiež v demokratických voľbách, čo je v diktatúre vec nereálna) aby sa vôbec konali. Pod pojmom , „DIKTÁTOR “ si predstavujem ľudí ako Pinochet, Hitler, Kim Čong-il či Stalin (samé stelesnenie zla! Smrť, vraždy zastrašovanie a mučenie … )

Chcel Polaček svojím vyjadrením povedať, že ním bol zastupujúci primátor Petruško? Že ním bol Richard Raši? Povolebné vyjadrenia Polačeka sú dôkazom toho, že politika v jeho podaní je zle režírované, choromyseľné a patetické DIVADLO! Je to Ne/Dokonalá show s výsmechom konštruktívnosti a politickej úcty. Martin Petruško zablahoželal víťazovi s úctou a dovolím si tvrdiť istou dávkou pokory a seba reflexie. Víťaz však zdolal zrejme päťhlavého draka (za každú stranu, čo ho oficiálne podporovala symbolicky jedna hlava). Zrejme vyplavený adrenalín volebnej noci mu bránil hrať jeho politickú úlohu aspoň ako tak korektne a povedať niečo zmysluplné. Všetko je to  DIVADLO, ktoré útočí na emocionálnu stránku ľudskej mysle. Pôvodne to mala byť dráma aj s inými s hercami = aktivistami. Tí záhadne bojujú len proti výrubu konkrétnych stromov (veď tie ktoré padnú pri výstavbe u spriaznených prevádzok Fresh-u nie sú vlastne stromy. Iba TIE, ktoré padnú pre parkovisko pre 10 áut).

V Košiciach to však nakoniec  bude monodráma (len komparzisti o tom ešte nevedia, že neskôr nebudú potrební). Už teraz sme svedkami zrodu  monodrámy jedného „talentovaného“ herca, ktorý v roli hrdinu Artuša s mečom Excalibur (zo skaly ho však vytrhlo päť strán a nie jeho čistá duša) odreže všetky hlavy tomu vyfabulovanému smeráckemu  drakovi. A aj keď ich už V TOMTO BOJI odrezal a je „na vyhynutie“, treba bojovať stále dookola veď tie hlavy dorastajú. Aj o tom nás bude ešte dlho PRESVIEDČAŤ. Ten drak totiž môže za všetko! Dlho bude za všetko vinný, ešte aj o pár rokov nečinnosti nového vedenia mesta (Podobne ako v Košickom samosprávnom kraji, kde je už rok od nástupu podobného hrdinu -pôvodom komparzistu Trnku , iba stagnácia sprevádzaná hľadaním nášľapných mín. ).

Vinník neschopnosti nového vedenia mesta bude obdobne aj tu, v úrade Mesta Košice, vždy jasný: nepriestrelné zmluvy, netransparentnosť, ktorú bolo potrebné riešiť/KONZULTOVAŤ s odborníkmi , víťazmi náramne transparentného tendra. Ten záhadne vyhrá Transparency international a pod..

„Kráľ Artuš“ bude nariekať a ospravedlňovať sa verejnosti, že bolo potrebné vyhodiť politicky nominovaných nevýkonných zamestnancov, rozhýbať tých zhnitých úradníkov, čo plnili politické úlohy …bla bla. Ani nemusia nič nové vymýšľať, v tomto im na župe dokonale poradia, najmä v oblasti vyplácania zlatých padákov. Pán Polaček prostredníctvom svojho ozajstného hovorcu nie „VÝHOVORCU“ všetko verejnosti vysvetlí. Veď všetko treba predsa najprv podrobiť auditu, všetko smetie a pavučiny z Bieleho domu povymetať a to predsa ako poslanec doposiaľ nemohol, Drak mu to nedovolil. Jeho médiá to pekne všetko uverejnia do bodky (druhú stranu pre istotu ani nepustia k slovu – veď drak  je mŕtvy). Toto všetko im bude trvať dlho a predlho. Ani o tri roky nebudú nikde inde než vo fáze obviňovania dávno pokoreného draka. VEĎ ten „Diktátorský smerácky drak“ môže ešte aj za to, že práve teraz sú na Amfiteátri kolotoče a parkujú na parkovisku v správe (ešte stále) EEI.

HASTA LA vista zdravý rozum v Košiciach.

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392055x
Priemerná čítanosť článkov: 5026x

Autor blogu

Kategórie