Založ si blog

Štát chce testovať 100 krát viac

Touto kardinálnou hlúposťou začali dnešné správy RTVS. Matovič vraj chce testovať 100 krát viac oproti doterajšiemu testovaniu, čo bolo 300 testov denne. Lenže to by znamenalo 30 000 testov denne a nie 3000 denne o ktorých hovoril na brífingu Matovič.

Niekto naozaj nevie počítať! Tupci!

Celkovo mám doposiaľ pocit, že sa krútime v bludnom kruhu podozrievania a obviňovania. Na podpis koaličnej zmluvy Matovič zaspí. Včera na stretnutie na správu štátnych hmotných rezerv, zase premiér preloží čas z 8-mej na 9-tu. Keď príde, oháňa sa nachystanými papiermi, o ktorých Kičura nemá poňatie.

Dnes 7 hodín rokuje krízový štáb. Následne bude rokovať vláda.

Novinári, ako lačné psi dingo čakajú, aké opatrenia príjmu.

Zatiaľ  „permanentný krízový štáb“, ktorý v prestávke v rokovaní predstavil premiér Matovič, oznamuje vskutku zvučné mená. Tím pozostáva z odborníkov ako Krčméry, či vedec Mistrík. O odbornosti niet pochýb. Na brífingu však bolo cítiť, že politikárčenie im nevonia. Chceli byť najmä vecní. To musím uznať. Následne však ide druhá show.

Tlačovka Kajetána Kičuru, šéfa Správy štátnych hmotných rezerv, doslova s hlavou pod gilotínou, bola pre mňa ďalšia udalosť dňa. Okrem faktov o celom obstaraní takzvaných „šunt testov“ len tak „baj de vej“ mala v sebe aj príznak toho, že nezmyselne sa na krízovom štábe rokuje hodiny. Kičura by sa najradšej už spratal z verejnosti, ale keďže ho nestihli odvolať, tak má právo vstúpiť.

Jeho vystúpenie je pravý opak toho, čo človek počul od Sherlocka Matoviča. Všetko však vyšetria orgány činné v trestnom konaní.

Mňa však zaujala jeho výzva.

  • Nech povedia všetci odborníci na koronu a detektívi, na základe čoho dnes niekto povie, prečo je nákup nejakých testov alebo rúšok predražený.
  • Nech to niekto povie, či rúška za 1,30 eur kus sú predražené v tomto čase, v ktorom sa obstarali.
  • Ak niekto mal nižšiu cenu, prečo sa nezapojil do súťaže? Mal možnosť.

Tie rúška inak majú výhodu. Vidíte len oči toho, kto hovorí. Ja som si všímala oči toho človeka. Oči Kičuru.

Nikdy počas tlačovky očami neuhol, nikdy sa nesnažil očami hľadať pravdu okolo. Hľadel každému novinárovi pri ich vskutku „odborných“ otázkach priamo do očí. Toto bola inak inkvizícia v priamom prenose. Bolo jedno, čo dnes Kičura povie. Odsúdili ho.

Rozohnil sa, že sklady sú prázdne predsa aj preto, že ochranné pomôcky zo skladov rozposlali, kde bolo treba. A poskytli ich napríklad aj na prvé rokovanie parlamentu, či rokovania vlády. Bez toho by sa nič z toho nemohlo udiať! Kričal. Ten človek pôsobil ako niekto naozaj ukrivdený. Na otázku, prečo objednali práve tie typy testov poslal prítomným jasný odaz…. No vidíte. Lebo si nepozriete veci.

Je Uznesenie Vlády SR!, že má Správa štátnych hmotných rezerv zabezpečiť to a to…. Naštudujte si novinári!

Za to, že kričal sa však neskôr s pokorou ospravedlnil.

Dnes bol z novej garnitúry k veci podľa mňa len štátny tajomník Klus. Tlieskam. Vecne, odborne, bez politikárčenia. Inak len samý chaos na chaos.

Na spestrenie citácia Matoviča na brífingu: „od 27.2. máme v Európe korona a neurobilo sa nič“. Ale tak Matovič si následne 29.2 urobil volebnú noc s účasťou 2500 ľudí. Určite prispel k riešeniu situácie.

Ten naozaj konal.

Aj 16.2. na Cypre konal.

Makal na korone fakt silno! „Ludia“.

Toto jeho tvrdé Trnavské LUDIA!!!! budeme počúvať 4 roky…. Do rici. Už dnes mi to píli uši. Tento parazit nech sprace dakde, lebo stále budem mať pocit, že reční niekde na rínku v Malackách a nie pred občanmi Slovenskej republiky !!!!!

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 391209x
Priemerná čítanosť článkov: 5016x

Autor blogu

Kategórie