Založ si blog

Za rok prejesť a prepiť trojizbový byt! (Komu chutil drink Pornstar za mestské peniaze? )

Heroický výkon podal primátor Košíc Jaroslav Polaček za jeden jediný rok 2019. Bol to rok hojnosti a užívania si (občas mi prebleslo mysľou, že oproti volebným plagátom sa nám výrazne zaguľatil). Na svoju reprezentáciu minul 92 448, 82 eur. Za tieto peniaze si dnes v meste kúpite starší trojizbový byt! Samozrejme, so šťastím. Po prestrelke medzi Otom Brixim, dnes už radovým občanom a medzi primátorom, ohľadne primátorových obedov za mestské peniaze, sa na celú vec pozrel „Košický Matovič“. Michal Djordjevič, poslanec mesta, zverejnil šokujúce fakty. Vytrvalosť poslanca v pátraní po pravde, pripomína prenasledovanie obete osamelým vlkom. Prečo? Informácie o používaní tak vysokej sumy mu poskytli po predĺženej lehote a na viackrát. Napokon musel prísť ešte aj osobne na magistrát. A až potom sa k „reprebločkom“ dostal. Zistenia naozaj zabolia a tak nečudo, že sa IM nechcelo poskytnúť tieto doklady. Kým nám Košičanom sa dvíhajú ceny cestovných lístkov, dane, poplatky za sociálne služby, neudržiavajú sa chodníky, lebo na nič vraj nie sú peniaze, tak primátor si v týchto ťažkých časoch dá z reprefondu preplatiť napríklad 18 tequil Olmeca gold! Doklad je prosím pekne s časom o 2:20 v noci! Pýtam sa, s kým tak asi v tak pokročilom čase rokoval?! Čo to pre mesto prinieslo, okrem jeho akiste povznesenej nálady a dobrej tržby pre daný podnik ? Žeby toto bola názorná ukážka dôvodov, pre ktoré mu bolo potrebné dvihnúť plat, lebo vraj chudák pracuje dlho do noci? Odkedy je ožieranie sa práca??? Na obedy zadarmo deťom nie je, ale na 18 tequil áno?

Všetci, ktorí napríklad od pána primátora v Mikulášskom čase a v čase Vianoc dostali milú sladkú pozornosť ba aj luxusnú fľašu alkoholu (podľa dokladov týchto „priateľov“ nebolo málo) rovno by  ich mali chrstnúť darcovi do tváre! Pán  Lörinc, starosta sídliska KVP bol tiež obdarovaný koňačikom VSOP, ale asi až keď ho vypil zbadal, že verejné osvetlenie nefunguje a beztak podrobil primátora kritike. Je naozaj prízemné, že si priazeň okolia (možno aj poslancov a starostov) primátor kupuje DRZO! z peňazí daňových poplatníkov. On si týchto ľudí neuctil zo svojho! On obdarovával veľkoryso, z cudzieho, vlastne z nášho! spoločného mešca. Všetky doklady sú poskytnuté poslancom Djordjevičom na jeho FB profile. Keby som bola na jeho mieste a s jeho príjmom, nikdy by mi nenapadlo si z mestských peňazí dať trápne preplatiť čokoládky Milka nakúpené dva dni pred Mikulášom, alebo drahé pálenky tiež v tomto období. Zrejme mestské peniaze boli použité aj na „vianočné besiedky“ možno aj zamestnancov magistrátu. Tie nákupy v predvianočnom období boli skutočne za stovky eur. Rôzne pochutiny, chlebíčky, sladkosti a aj drahšie bonboniéry. Na mieste obdarovaných a pohostených, ktorí určite žasli nad primátorovou dobrotivosťou, si teraz alebo trieskam hlavu o stenu, alebo sa od hanby rovno prepadnem. Asi nemohli vedieť, že nie jeho úprimná veľkorysosť ich hostila, ale NAŠE peniaze! Nikdy som si o primátorovi nič extra nemyslela. Jeho búchanie do stola a vrieskanie ešte ako poslanca mesta, neveštilo nič dobré o jeho vnútornej povahe a osobnosti. Priznávam, že aj preto ma len zriedka prepadli výčitky za niektoré ostrejšie slová v mojich blogoch. Pán Djordjevič nás však presvedčil, že je to ešte horšie, ako sme si mysleli. Medzi bločkami nájdete aj doklady zo zahraničia, kde si na výlete z ktorého žiaden prínos pre Košice nemáme, dal preplatiť obedy, kávu, ale ako takmer vždy a všade aj alkohol! Napríklad v takom romantickom Grécku primátor, alebo niekto z jeho blízkeho okolia, neodolal a z našich peňazí si doprial luxusný nápoj s názvom „Pornstar“ za 8 eur kus. Čo za SVIŇA=ČINKY to na oficiálnom rokovaní riešili? Dosiahli aj vrchol Olympu? Stretli sa s Hugom Hefnerom? A boli aj na nejakej jachte? Pornstar je totiž krásne ružovočervený miešaný drink (skôr pre ženy) zložený z vanilkovej vodky, sirupu z mučenky a aj ovocia mučenky, luxusného to ovocia známejšieho pod pojmom Maracuja a celý nápoj je doliaty Proseccom. Doslova rozťahovač nôh. Len čích?  Veľká romantika na rokovaní v zahraničí! Zrejme ním, alebo po ňom? niekoho určite oslnil, aby investoval milióny v Košiciach. Počas zahraničnej cesty pritom primátor dostáva zákonné cestovné náhrady, ktoré majú slúžiť na stravu. Nemusí teda jesť paštétu. Úbohé „žgrlošenie“ na náš úrok, keď si zo svojho nevie dopriať ani pár drinkov, je len ukážkou duševnej malosti tohoto, inak fyzicky urasteného človeka.

Pán primátor je akiste príkladným otcom. Veď súd mu zveril syna do výhradnej starostlivosti. Asi preto na repredokladoch nájdeme dokonca aj 14 ks brumíkov, či krowky. Alebo že by hostil detskú delegáciu? Nikde sa nič o detských hosťoch nedočítate. Pri jeho plate kupovať ešte aj detské sladkosti za mestské peniaze (manželka má pritom na výživu syna pánovi primátorovi z učiteľského platu prispievať sumou 70 eur) je už nehoráznosť. Bezcharakterná kreatúra tento náš primátor!

Na dokladoch je aj rôzna elektronika, ba aj botasky! Napadlo mi, že možno práve tie botasky, s ktorými išli za Rašim rokovať o zvýšení príspevku na EYOF, ktorý napokon aj tak zrušili…. Kúpil mu ich vtedy ako pozornosť (vidíme, že možno z mestských peňazí) a ešte sa s tým chválil do novín ! A to len preto, aby Rašiho na rokovaní ponížil, lebo že je športovec. Nuž myslite si o Rašim čo chcete, istotne si nemusel kupovať výstroj na beh za mestské peniaze ! Čuk a Gek vtedy vybavili aj s botaskami veľké H… O.

Dnes sa po týchto zisteniach vôbec ako neoprávnené nejaví „fúkanie“ primátora pred policajtmi, na rokovaní mestského parlamentu v decembri. Natíska sa však otázka, či si to sám nezinscenoval, keďže mohol chcieť prerušiť  rokovanie o zvyšovaní daní. V ten deň to evidentne zázrakom vydržal bez pivka k obedu. Doklady z reprefondu totiž dokazujú, že primátor sa alkoholickým nápojom inokedy nemusí vyhýbať ani v pracovnom čase (mnohé doklady s obedom a „pár pivkami“ sú tiež zverejnené s časom 10:50 hod a podobne). Mal by to riešiť inšpektorát práce, či ani nie? Jeho tvrdenie, že pracuje 24 hodín denne a to 7 dní v týždni je vskutku chvályhodné. Len škoda, že podľa dokladov preplácaných z reprefondu to vyzerá na takmer neustálu prácu pod vplyvom luxusného alkoholu. Možno bude tvrdiť, že ten alkohol nepožíval priamo on, ale niektorí jeho hostia. Nech teda zverejní mená tých konzumentov 18 tequil a aj to ako pomohli nášmu mestu! No chachacha.

Primátora vo voľbách podporili tieto strany :

  • PS Spolu
  • KDH
  • Sas
  • Maďarská koalícia

Kontrolujú si tieto strany následnú činnosť kandidátov, ktorých podporovali a ktorí v mestách valcovali Smer a mali byť nositeľmi vytúženej zmeny? Je táto arogancia moci v poriadku? Čaká nás niečo podobné na národnej úrovni? Poďme do nich? Že poďme žrať a piť za verejné peniaze?

Takto to dopadlo v Košiciach, kde lačné populistické „svine“ čakali, kedy budú môcť hodovať už aj oni. A teraz už konečne hodujú, jedia, chlascú, smejú sa, ale pred verejnosťou „šetria“ a plačú v akom stave je mesto. Pán Soltész, vyzývam Vás, napíšte knihu o dnešných sviniach v Košiciach! Ste z nášho mesta, máte už teraz za rok vlády Polačeka, dosť dobrý matroš! Ako jednoducho je vrieskať, že stopol predražený tender a nový vyhrá tá istá firma, pričom má toho urobiť oveľa menej. Jednou rukou akože berie vyfabulovaným  „zlodejom“ a druhou si napcháva vlastné (kamošoch tiež) brucho a gágor!

Viem si predstaviť obranu posluhovačov primátora, ktorí sa hojne zapájajú do debát na sieti aj pod článkami v štýle „stále lepšie ako tá smerácka banda“. Nuž, keď má toto byť tá „fasa“ zmena, tak ďakujem.

Keby sa aj primátor oháňal, že rovnaká čiastka bola na repre fondy využívaná v rozpočte aj v minulosti, tak vymenujem len pár podujatí v meste :

  • 2013 EH mesto kultúry,
  • 2016 EH mesto športu,
  • 2015 – 2018 dve etapy rozsiahlej rekonštrukcie električkových tratí z fondov EÚ. (Kontrolné návštevy z Bruselu a ministerstva dopravy odhadujem minimálne na mesačnej báze).

Výjazdové rokovania Vlády SR v meste Košice sú naozaj len podružnou udalosťou.

Čo obdobné, alebo aspoň spolovice tak významné, sme tu mali v roku 2019, že primátor premíňal toľko  peňazí? MS v hokeji prosím vôbec neboli za jeho výraznej prítomnosti, práve naopak, ešte ani prvého vhodenia puku sa nedočkal. Zverejní teda konečne KOHO hostil? Koho priazeň si za viac ako 92 tisíc eur získaval?

Jeho prehlásenia typu: „nijakého zástupcu z podnikateľskej sféry som u seba neprijal“ vyznievajú teraz prinajmenšom populisticky.

Veď s nimi možno napokon rokoval po nociach, pri obedoch, nočných chlastačkách a tak podobne mimo magistrátu.

Čo z toho máme my všetci, je zrejmé nepodstatné a aj nevypátrateľné.

Hlavne, že Polaček opitý mocou a dnes vieme, že asi aj značkovým alkoholom, si sedí v Bielom dome a je mu dobre. Jeho poskokom a nočným spoločníkom tiež. A keď nesedia tam, tak vo vychýrených podnikoch v meste ba aj na zašitých miestach napríklad na Zlatej Idke alebo Hriadkach, kde istotne vybavujú lepší život pre nás, Košičanov.

Možno by mohol vedno s Trubanom prednášať o pozitívnych účinkoch 18 tequil a drinku Pornstar na mozog človeka!

Ps:

Je zarážajúce, že poslanec Djordjevič supluje úlohu hlavného kontrolóra mesta. Ďakujeme mu za jeho prácu. Čo však robia strážne psi demokracie, objektívni novinári? Skutok sa vari nestal? Varí sa voda naozaj na každú SVIŇU? Je toto dôvod na podanie trestného oznámenia? Zneužíva svoje právomoci primátor?

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392452x
Priemerná čítanosť článkov: 5031x

Autor blogu

Kategórie