Založ si blog

Už se perou 2

Sága komunálnych volieb v Košiciach má ďalšie pokračovanie. Nejde však už o žiadne napínavé súboje Titanov, ale skôr „naťahovačky“ v štýle seriálového hitu rokov 70’tych, Dallas. Pán primátor v roli J. R. EWINGA bude potrebovať ešte nejednu whisky, aby sa diali veci len tak ako chce on. A možno to nepomôže a skončí s transplantáciou pečene. 

 

Doslova výsmechom sloganu: „Fungujúce Košice“ je to, že vytvoria sami svoj poslanecký klub a to až 12 členný (dovolím si tvrdiť menšinový) bez oných podporovateľov miláčikov publika, aktivistov. Jej predsedom bude p. RUSNÁK, ktorý posilnený všetkými politickými refreshmi vo funkciách typu: poslanec KSK a aj podpredseda KSK, bude teraz ešte aj poslancom mesta a aj predsedom onoho poslaneckého klubu. Tento pán má však aspoň bohaté skúsenosti s komunálnou politikou. To snáď môže byť plusom pri práci poslaneckého klubu. Ako však všetky tie stoličky na ktorých sedí usporiada pod svojou zadnicou a čo bude jeho priorita je nateraz ťažká otázka.

 

Ďalšie kluby pár dní pred ustanovujúcim zastupiteľstvom ostávajú záhadou. Rovnako tak viceprimátori. Každopádne je záhadou, prečo aktivisti vo svetle silne prezentovanej podpory p. POLAČEKOVI nechcú v spoločnom poslaneckom klube prispieť k zefektívneniu presadzovania projektu Fungujúcich Košíc, ktorý mal údajne „množstvo prienikov“ no hahahaha.

Odpovedí sa núka niekoľko :

  1. Lebo Burdiga si nedá skákať po hlave a má svoje záujmy, ktoré sa nestotožňujú so záujmami nového primátora.
  2. Lebo jeho prípadne sólový klub bude mať nároky nominovať svojich členov do rôznych komisií a aj nárok na viceprimátora. V spoločnom klube s „Fungujúcimi“ by sa delili o menší koláč.
  3. Lebo skrátka tak!

Všetky tri dôvody sú reálne na stole. A všetky tri dôvody vyvolávajú otázky, ako chcú títo ľudia pracovať pre Košice.

Hovorcom a zrejme aj predsedom ďalšieho vznikajúceho klubu je p. Lörinc, ktorý nastúpi ako starosta na KVP. ( po Halenárovi, ktorému kľakol server a nemá údajne digi verzie dokumentov to bude cesta krížová). Tento klub bude údajne tvorený z „nezávislých, pravicovo orientovaných a aktivistov“. Mne nejde do hlavy nielen ten široký rozptyl počtu členov o ktorom p. Lörinc hovorí, že od 5 do 13 ale aj to, prečo majú byť medzi nimi nejakí “ďalší pravicovo orientovaní“. Veď tí, údajne tvorili „široký pravicový a zjednotený blok“ v Polačekovom projekte „Fungujúce Košice“ .  No a ten komický rozptyl od 5 do 13???? To je také, ako keď by ste núkali niekomu plat, že od 350 do 1200 eur a „si vyber“ alebo ako to je? Veď 5 členov je minimum na vytvorenie klubu a teda to musí mať minimálne….a tých 13 členov to je asi len jeho zbožné prianie.

Doslova každý hlasný nádych a výdych týchto zvolených ľudí, prezentovaný v médiách číta priemerne inteligentný človek aj medzi riadkami:  „proste se perou“ a už ZAS. A medzi riadkami tiež priam kričí že: toto nebudú Fungujúce Košice. Dovolím si citovať mienkotvorný denník Korzár a úvahu jeho renomovaného najobjektívnejšieho redaktora a fabulátora p. Jabrika:

„Taktické šachy, skrývanie sa nerozhodnutých, ku komu sa pridať a aj vyjednávanie sa ukončia pravdepodobne v stredu , dokedy majú poslanci zaslať na magistrát vyplnené tlačivá. Je tam aj kolonka v ktorom klube budú pôsobiť. “

Opäť nám ukazuje neznalosť elementárnych procesov v komunálnej politike. To, že či nejaký poslanec bude alebo nebude pôsobiť v klube vôbec nemusí do najbližšieho rokovania oznámiť. Tú „kolonku“ môže pokojne nechať prázdnu. Môže sa do nejakého klubu zaradiť kedykoľvek počas svojho funkčného obdobia a môže tiež kedykoľvek klub opustiť, ostať nezaradený alebo si založiť vlastný klub a podobne. Streda teda nie je žiadnym povestným „Dňom pravdy“ ako sa nám snaží tento „novinár“ tvrdiť.  

 

„Dňom pravdy“ by však rozhodne mal byť každý jeden deň všetkých zvolených komunálnych politikov. Každé jedno slovo, čo v každom svojom dni vypúšťajú zo svojich úst by malo hovoriť jasne : SME TU PRE OBČANA! Deje sa toto teraz v Košiciach?  

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392465x
Priemerná čítanosť článkov: 5032x

Autor blogu

Kategórie