Založ si blog

Previerky ako za totáča

Štrajk zamestnancov DPMK, ktorý dnes opätovne začal v Košiciach nadobúda vesmírne dimenzie.

Nejde len o to, že v tomto daždivom, akoby „vybavenom“ počasí by asi i tak väčšina ľudí ostala doma alebo by vzali auto. A nejde ani o to, že situácia sa stala predmetom blogovania. Ide o to KTO bloguje a čo, a to na akože objektívnych stránkach denníka SME. Bloguje totiž viceprimátor mesta Košice, pán Marcel GIBÓDA. Tento náš pán sedemstoličkový opäť potvrdil svoju multifunkčnosť. Perlil ako najvýkonnejšia vírivka. Popri tom všetkom, čo MÁ za povinnosť! pre mesto robiť, stíha lustrovať členov štrajkového výboru. Dokonca pridá printscreen, že na fejsbuku otvorene, táto pani podporila Martina Petruška, kandidáta Smer SD v komunálnych voľbách. Pripomína vám to niečo? Za totality šmírovali ŠTB-áci pri kostoloch, kto ide na omšu. Dnes títo aktivisti lustrujú vaše statusy a sociálne siete. Prešli mnou zimomriavky. Je toto normálne? Je pán GIBÓDA normálny? Myslím, že tým domaľoval obraz svojej ne/ľudskej podstaty. Jeho podstatou je neustále slovne kameňovať kohokoľvek, kto má iné politické sfarbenie než on. To je demokracia? To je pluralita názorov?

Pre neho je tým všetko už uzavreté, už mu nejde o to čo žiadajú odborári, už je to pre neho boj Smeru „s povzdálí“. Poťahujú vraj smeráci motúzikmi a je mu ľúto, že doplácajú na to ľudia. Och koľká citlivosť. To je však len čistá pretvárka. Pán GIBÓDA nemá srdce. Je to bezcitný paranoidný politik. Politika v jeho podaní je honom na smerácke čarodejnice a ľudí, ktorí zmýšľajú ľavicovo alebo inak než ich zlepenec. Prečo takto automaticky dehonestuje človeka, len preto že otvorene sympatizoval s kandidátom inej strany? Prečo hádže všetkých štrajkujúcich do nejakého kotla, pod ktorým kúri ON, aby ich všetkých uvaril a ľuďom naservíroval polievku „lebo Smer“? Dokedy bude môcť za všetko zlé v našom meste Smer? Nemôže náhodou Smer aj za to, že sme prehrali s Kanadou a Nemeckom?

Pokiaľ si pamätám, prvé vyjadrenia pána Polačeka, boli také, že páni krízoví manažéri dosadení do DPMK, mali byť len na pol roka. A potom majú prejsť výberovým konaním. Dovtedy mali za úlohu situáciu v DPMK stabilizovať. Však vedeli, že to nebude ľahké. Preto tam predsa prišli.

A čo zatiaľ robia? Hľadajú všemožne prepojenia štrajkujúcich ľudí na Smer. Je krízový manažér len o tom, že opýta od mesta peniaze, lebo aké je všetko „dodrbané“ za bačovania Smeru? Veď nech povedia konkrétne opatrenia. Konkrétne veci, čo neboli nastavené v súlade s nejakým zákonom. Nech povedia svoju víziu, títo krízoví manažéri.

Neriešia sa nehorázne platy manažmentu DPMK. Všetky stoličky dnes majú „odborníci“ od rýb a manažérski „exoti“, pardón sú to „experti“ bez skúseností s dopravou. Nerieši sa to, že každoročne podľa výročných správ sa museli dofinancovať straty v DPMK. Stačí si pozrieť rokovania mesta Košice a správy DPMK. Aj kvôli stratovosti nakoniec trolejbusová doprava bola postupne eliminovaná. Verejná doprava nikdy v žiadnom meste nie je zisková!

Pán expert na alibizmus, GIBÓDA v blogu vraví dokonca o 30 rokoch zanedbania. Už zabudol, že vo vedení mesta boli aj Knapík a Bauer? Tým vlastne obvinil všetkých aj tých  svojich (on 30 rokov dozadu, vtedy asi v piesočku, veľmi citlivo vnímal problémy DPMK). Aké však ozdravné procesy zaviedli od decembra oni? Nuž títo páni nemôžu chudáci od decembra mať nastavené žiadne ozdravné procesy. A to preto, lebo tí, čo tam prišli, najprv zisťujú o čom celé DPMK vôbec je!

Električku dovtedy ani nevideli, tí „krízoví manažéri“ zvnútra. Vyvážali sa na svojich autíčkach a manažovali si svoje firmy alebo súkromné (a paradoxne aj firmy dodávajúce pre DPMK). Viď príspevok iného blogéra o krízových manažéroch, pričom jeden z nich roky pôsobil vo firmách obchodujúcich práve s DPMK.

Noví predstavitelia mesta dnes dookola žiadajú o trpezlivosť, ale pri dvihnutí platu primátora už takí trpezliví neboli.

Z doterajších činov a správania pána GIBÓDU možno povedať, že vykazuje známky pokryteckého a zlého človeka. Je hrozné, že sa dostal do vedenia mesta niekto, kto v snahe obhájiť svoju neschopnosť sa uchýlil k lustrovaniu minulosti ľudí. Toto je na tyčku vážení a ukážka slobody, ktorú oni vnímajú po svojom!!!

Všetkým takto nimi onálepkovaným ľuďom dobrej vôle odkazujem: nálepku už má aj Gibóda a Polaček.

„Neschopní a navyše aj nedemokratickí ufňukanci a sliediči“.

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 391217x
Priemerná čítanosť článkov: 5016x

Autor blogu

Kategórie