Založ si blog

Konečne za niečo v Košiciach nemôže SMER!

Áno! Smer nemôže za náhle „vydutú“ koľajnicu na električkovej trati v Košiciach. Predstavte si! Nemôže za to bývalé vedenie mesta. „Vydutá“ koľajnica je totiž na tej tridsaťročnej trati, na ktorú bola bývalým vedením vyhlásená súťaž na výber projektanta jej rekonštrukcie a nové vedenie mesta ju stoplo už tesne pred podpisom zmluvy (pričom proces verejného obstarávania bol skontrolovaný príslušnými „orgánmi“ a procesne bol v poriadku). Vydutina je na tej trati, ktorá „nie je v takom stave, aby sa to nemohlo pripraviť lacnejšie, poriadne a na etapy“ (parafrázujem pána Polačeka). Je na trati, ktorá spolu s traťou na jazero mohla byť zaplatená z fondov EÚ a aj 3,1 mil. na onoho projektanta sme z Bruselu mohli dostať. Tak táto trať, ktorá znesie odklad, si dovolila sa nám náhle „vyduť“. Odbornosť redaktorov niektorých médií stále vyráža dych. Naša koľajnica sa teda vydula, čo si všimli VODIĆI, nie DPMK na nejakej servisnej ohliadke týchto staručkých tratí, nevšimol si to radšej ani zrejme rezignovaný vodič električky. Štrajk vodičov bol možno aj o tom, že veľmi dobre vidia tieto kritické úseky tratí, ktorých rekonštrukcia sa teraz stopla. A možno si zakrývajú oči a možno sa boja na to otvorene upozorniť, aby ich niekto hneď neoznačil za smerákov….a tak si to teda všimol až bežný vodič auta, ktorý na sídlisku Železníky prechádzal cez križovatku. My nie sme v Tunise vážení, máme jún a priemerná teplota posledné dni nedosiahla tropických hodnôt. I tak je však podľa vyjadrení DPMK a mesta na vine „teplo“. Konečne teda nie je na vine SMER, ale teplo!!!! Nuž neviem ako vysoko sa vyšplhajú teploty počas leta. Pripravme sa však na podobné náhle vydutiny na tej trati, ktorá očividne nie je v takom zlom stave. Nové vedenie DPMK je podľa vyjadrení v profi článku denníka Korzár, pripravené do mesiaca !!! začať s rekonštrukciou vydutej trate.

Takže ak by mali dodržať zákon o verejnom obstarávaní, majú dve možnosti: alebo si odôvodnia havarijný stav, niečo čo nemohli predvídať, okecajú si to a zadajú zákazku kamošovi, ten inému kamošovi a bude. Alebo si určia tak nízku predpokladanú hodnotu zákazky (len v danom vydutom úseku, že sa vopchajú do limitu, kedy oslovia len troch uchádzačov, bez nutnosti zverejnenia zákazky.

Vtedy je možno reálne, že to rýchlo začnú do mesiaca. Zatiaľ máme zníženú rýchlosť v úseku na 20 km/hod. To rovno môžeme ísť na ťavách ako v tom Tunise. A vraj má viac ľudí využívať verejnú dopravu. Za týchto podmienok? Tak nech najprv generálny riaditeľ DPMK p. Padyšak aj s ostatnými „krízovými manažérmi“ cestuje do práce po trati s vydutinou. Nech si ide spokojne a ekologicky sadnúť do električky a pomaly rýchlosťou bicykla sa dostane do práce. Nech ide svojim horlivým odhodlaním príkladom.

V Tunise je aspoň more. My tu máme len vysoké teploty až koľajnice zdúva a ťaviu rýchlosť v električke. Toť krízoví manažéri v reálnom živote.

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392061x
Priemerná čítanosť článkov: 5026x

Autor blogu

Kategórie