Založ si blog

Zamyslenie neplateného blogera – Óda na slobodu

Keď môžete a viete kriticky myslieť, analyzovať , vyhodnocovať a potom to nejako ľuďom sformulovať a pridať emóciu, ktorej sa ako žena celkom vzdať neviete. Keď blogujete, lebo si myslíte, že pravda o ktorej ste presvedčená a je navyše podopretá faktami, odkazmi na linky, či  citátmi, musí byť zdieľaná. Keď sa neviete prizerať na zúboženú „novinársku etiku“. Leží smutne na dne morskom, hneď vedľa slávneho Titanicu. Česť všetkým jej ctiteľom,  ktorí sa vošli na „záchranné člny“ a šíria jej myšlienky.

Redaktor RTVS p. Strižinec, ktorý v predvolebných debatách „objektívne“ skákal kandidátom do reči a nenechal na nikom suchú nitku, je odrazu v tíme p. Čaputovej. Ďalší redaktor Denníka N je odrazu kandidátom do EP a uspeje. Asi tam objektivitu ťažko hľadať. Každý bloger mi dá za pravdu, že ak chce napísať príspevok s pridanou hodnotou , venuje mu veľa času. Myslím, že medzi blogermi sú aj platení. Neverím však, že všetci, ktorí kritizujú napríklad aj terajšie vedenie mesta Košice a župy sú platení. Ani mne nič necinkne na účte. Tá sloboda je neopísateľná a asi nepochopiteľná pre ľudí, ktorých náplňou práce je zjavne dehonestovať blogerov, len preto, že si dovolia byť kritickí. Odkazujem všetkým diskutérom, ktorí okamžite pod kritické blogy k ne-aktivitám súčasného vedenia mesta Košice a župy píšu bludy, že sa jedná o platených blogerov, aby si dali radšej pohár dvojitej vodky a prebrali sa z tej ilúzie. Nikto ma neplatí, nikomu sa nezodpovedám a to, že je o tom presvedčený napríklad diskutér HNILOBA o  BLOGERKE Kováčovej, je signálom toho, že pozná zrejme podobné praktiky, ba možno pozná nejakých blogerov, ktorých si niekto TAM HORE platí. Už úplne iným levelom je blogovanie viceprimátora Gibódu. Aj ten pridá fakty v podobe printscreenu z FB profilu odborovej predáčky. Práve on je podľa mňa typickým „plateným blogerom“. Jemu totiž platíme my všetci, prostredníctvom platov na nespočetných stoličkách na ktoré dal od decembra 2018 svoju ritnicu a ešte mu je stoličiek málo, ešte mu chýbajú vodárne do zbierky…a ešte aj tak pri tom všetkom stíha blogovať a urážať všetkých, čo sú INÍ než on. Ideál „tolerancie“ tento pán.

Uvedomte si konečne, že nie je za všetkým Smer. A Smer nie je ani za všetkými kritikmi súčasných metód mesta a župy. Chápem, že je najlepšie sa takto učičíkať. Je jednoduchšie si myslieť, že sme jedným z nich, lebo svoj boj proti nim už máte v plnom prúde. Cítite už pach krvi porazenej strany. Tak je najlepšie do poľa porazených nahádzať rýchlo všetkých vašich kritikov. Asi je ťažké prijať to, že ide o niekoho, kto s nimi nemá nič spoločné? Mali by ste si konečne uvedomiť, že sa voči súčasnému vedeniu mesta a župy formuje kritická „NESMER“ opozícia, ktorá nastavuje zrkadlo. A hoci píšeme v ilegalite,  píšeme PRETO, LEBO CHCEME! a nie preto, že to od nás niekto chce. To je sloboda! Viete to spracovať v tých svojich hlavách? Vy ste na slobodu podľa toho, čo predvádzate na svojich aktivistických stoličkách už rýchlo zabudli. Pán poslanec mesta Dominik Karafa už slobodne a aktívne nestrihá živý plot, už je predsa tam a má dokonca oblek a lakírky. Už mu je nejaký živý plot ukradnutý. Už nemôže byť „kritický“ voči svojim aj keby mu „šipáre“ z toho plota oko vypichli. Kto je napokon v neustálom strese a neslobode, viazaní sľubmi mecenášom, sľubmi biznismenom, sľubmi akože voličom a rýchlokvaseným kamarátom? Veď áno, každý, každému nejako niekedy pomohol, tak sa treba odvďačiť však? Takto fungujete zrejme VY, či diskutér HNILOBA a preto nechápete, že by niekto niečo robil „len tak“ z presvedčenia. Úbohé.

Všetkým poctivým, slobodným a neplateným blogerom želám v ich tvorbe veľa síl, motivácie a radosti. Nenechajme sa odradiť ani udusiť predstieranou demokraciou a slobodou tejto novej vlny, čo nám zaplavuje Slovensko. Kritizujme aj ich, ak nerobia to čo majú, tak ako majú!

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392455x
Priemerná čítanosť článkov: 5031x

Autor blogu

Kategórie