Založ si blog

Majstrovský ne/hokejový príživník

Je neuveriteľné, kto každý a akým zázračným spôsobom si vie urobiť reklamu na majstrovstvách sveta v hokeji. Aj taký Košický župan Rastislav Trnka. Že župa vlastne nemá nič s majstrovstvami? O tom niet pochýb! Avšak vysmiaty Rasťo v slovenskom šáliku okolo krku vás hravo presvedčí o opaku. A čo je obsahom občasníka (už druhého za mesiac), ktorý vyrábaný údernou žurnalistickou jednotkou na župe, je vydávaný z peňazí nás všetkých? No tak to, čo sa v ňom dozviete vyrazí dych. Názov novín „Rozhýbaný kraj“ evokuje zaujímavé čítanie. A ono to až také hrozné na prvý pohľad nie je. Rozhovor s hokejistom Ladislavom Nagyom. Fajn. Ale čo s tým má župa? Ďalšia téma, že závery auditu Transparency International Slovensko. Lebo ako oni do každej činnosti župy zabrdli. A ako oni na základe toho prijímajú transparentné opatrenia. Už ani zmienka o tom, že ako pofidérne a najmä „transparentne“ vlastne bola TIS na tento audit tendrovaná. Rozhovor s pár poslancami, čo chcú v kraji presadiť. Farebná mapka uzávierok ciest v meste Košice (majstrovstvá už sú v plnom prúde, tak trochu po funuse) a pridali aj niečo viac o majstrovstvách. Tie však župa nijako extra neorganizuje. V máji sú organizované každoročné, už tradičné podujatia, typu Spišský Jeruzalem. Ten by totiž bol tak či tak, len teraz to nazveme „sprievodné podujatie majstrovstiev sveta v hokeji“ a máme plus bodíky do časopisu ako lusk. Téma vysunutého pracoviska v Bruseli, alebo kúpele pre piatich kamošov, má navodiť pocit ako títo experti donesú peniaze z Bruselu priamo na účty nás všetkých obyvateľov. Foto k tejto téme na ktorej v pléne (zrejme výboru regiónov) reční pán TRNKA čítajúc z mobilu poznámky, je fascinujúcim dôkazom toho, ako pán TRNKA urputne vybavuje peniaze. Len pre koho? Chápem, že sám v tom Bruseli už asi „nebiruje“, tak mu treba piatich mušketierov.

Tomu všetkému náučnému čítaniu na záver dominuje krížovka s tajničkou . Vyhrať môžete reklamné predmety KSK, ako inak, zase z našich peňazí.

Nedozviete sa, čo konkrétne pre rozvoj kraja robia. Nedozviete sa ani o kritickom zhodnotení účtovného roka 2018 hlavným kontrolórom. Ten vytkol nečerpanie kapitálových investícií. Viď jeho blog. Čo by si sypali popol na hlavu? To by predsa bolo riadne na hlavu. Vedia sa len chváliť a vyzdvihovať. Totálna propaganda.

Jedno sa však musí uznať. Nič podobné za éry Zdenka Trebuľu sa nedialo. Nikdy sme nič podobné takto často do schránky nedostali. Kvalitný papier, plnofarebná tlač, dobré vizuály. Skrátka je to profi práca nejakého vymakaneho „fejsmejkra“, to sa musí uznať. Masáž mozgu je takmer dokonalá. Keď sa však zamyslíte nad obsahom, tak musíte po poslednej strane prezerať celé noviny odznova, lebo vlastne neviete, čo ste sa dozvedeli. Obsah je typickým mlátením prázdnej slamy s cieľom vytĺcť politický kapitál z čoho sa len dá.

Naozaj je rozhovor s Lacom Nagyom zaujímavý, ale niekde do komerčných časopisov by to „pasovalo viac“. Nie do novín, ktoré si kladú za cieľ informovať o rozhýbaní kraja a sú financované z verejných zdrojov. Pán Nagy sa hýbe od detstva a aj na ľade sa hýbe skvele! To vieme všetci aj bez Trnku…., ale kam sa hýbe župa nevie vlastne nikto. Možno to vie len Rastik v šáliku. On má evidentne dôvod sa usmievať (alebo vysmievať?) nám všetkým.

Jednoducho Majstrovský príživník.

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392064x
Priemerná čítanosť článkov: 5026x

Autor blogu

Kategórie