Založ si blog

Už se perou 3

Olympiáda mladých, alias EYOF rezonuje v Košiciach, ako ozvena vo Vihorlatských vrchoch.

Pred dnešným rokovaním mestského zastupiteľstva, kde sa má rozhodnúť o osude podujatia sa javí, že jedna nová disciplína na zaradenie do programu je „nádejná“. Je to box „koaličných poslancov“. Avšak nie kategória mládežnícka, ale „seniorská“. Mnohých poslancov dočista bolia kríže, neradi sa potia, neradi by prišli o zuby a na protézy si ešte nezarobili dosť (veď také titánové implantáty stoja určite viac ako mesačných 5316 eur pána primátora). A tak by najradšej rovno hodili uterák do ringu. Iní ich kolegovia naopak, sú nabudení testosterónom, v politickej reči nazývanej aj „odhodlanie“ a tak by sa radi o podujatie pobili. Poslanec Petrovčik, starosta Starého mesta je tiež jedným z tých, ktorí sa o podujatie naďalej snaží. Avšak podľa vyjadrení dnes v denníku Korzár verí, že to klub nerozháda. Lenže byť „zadobre“ s každým, naozaj v politickom nebi nie je možné.

Vchádzame tak do tretieho dielu seriálu „Už se perou“, ktorý sa začal nakrúcať hneď po komunálnych voľbách na jeseň 2018 (predchádzajúce diely nájdete Už se perou a Už se perou 2). Bude otázne, aké dejové linky nám „rejžo Jarda“ naservíruje dnes.

Materiál, o ktorom informovalo lojálne lokálne médium vraví o tom, že na stôl dostanú poslanci na schválenie akčný plán rozvoja športu na roky 2019- 2021. Viac tu v článku. V ňom je navrhnutých 10 miliónov na vybudovanie novej, inej, lepšej a akiste ekologickej „multifunkčnej haly“ s tisíckou parkovacích mieste (nechajme sa prekvapiť v akej lokalite). Sú navrhnuté aj ďalšie športoviská na rekonštrukciu z externých zdrojov. Ja som sa naozaj snažila , ale toto som vôbec nepochopila. Na predchádzajúcom rokovaní sa koaliční poslanci nechceli zadlžovať na dofinancovanie EYOF (p. Gibóda neustále poukazoval na riziká, p. Karaffa nás zaplavil fotkami zničených budov v meste) a nakoniec sa aj tak zadĺžime pre šport? Toto je riadna schyza. Tentokrát to však bude BEZ pridanej hodnoty, akou je nenávratná pomoc vlády vo výške 12 miliónov, či zviditeľnenie sa vo svete. Nehovoriac o peniažkoch, ktoré v meste mohli nechať tisíce návštevníkov.

Už ani neviem, či náš Košický seriál je zaradený v kategórii denný seriál alebo skôr 18+, ktorý je na sledovanie po 22:00 hod. Každopádne dnes padne verdikt „tak oblečme si dresy“ priatelia , nech vidíme kto za koho kope.

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 391225x
Priemerná čítanosť článkov: 5016x

Autor blogu

Kategórie