Založ si blog

Primátor sa chce (aj musí) učiť od predchodcov

Nie je deň, aby sa občan mesta Košice nedočítal nejakú tú zaujímavosť o plánoch novozvolených zástupcov ľudu v regionálnych denníkoch. Čítame všetko možné: od fňukania, že predchodcovia zanechali novému vedeniu s EEI neľahkú úlohu, cez schizofrenické „musíme si počkať, keď uvidíme všetky dokumenty k EEI“ až po vyhlásenie že „právne najčistejšie by bolo zrušenie EEI iba v rezidentských lokalitách“. A to vedia p. Pekár Burdiga a pán Strojný už teraz a to aj bez oných dokumentov. Najnovšie vedia aj to, že  vlastne  Bratislavsky súd nebol príslušný rozhodovať vo veci, pričom TEN ISTÝ argument bol použitý v odvolaní sa mesta voči jeho rozhodnutiu. Čo tým neustálym informovaním o každom svojom akože „objave“ a kroku myslia.  Čo toto sú za vyhlásenia? Tie reči sú ozaj komické najmä, keď obaja páni, tak ako polovica zvolených poslancov a aj novozvolený primátor práve na sľuboch ako „EEI vyženú z mesta“ postavili svoju kampaň. Oháňali sa svojimi právnymi analýzami, ktoré vraj dali spracovať (zjavne tiež bez oných dokumentov, ktoré musia teraz zrazu naštudovať) a presne vedeli čo a ako treba . A teraz zrazu nevedia? Keď išli do toho tak si mysleli, že to vyriešia lusknutím prstov? Čo také sa zmenilo, že ako šibnutím čarovného prútika sa z toho stala neľahká úloha? Opäť od aktivistov rezonuje myšlienka, že v rezidentských lokalitách EEI ponechajme…Zvláštne presne s týmto pozmeňujúcim návrhom prišiel p. Gibóda.  O tom všetkom aj o tom, že p. POLAČEK nakoniec na tom istom (ostatnom) rokovaní mestského zastupiteľstva, kde sa o osude EEI rozhodovalo, vôbec nehlasoval resp. niekam „migol“ písal bloger v blogu.

http://robertaksel.blog.pravda.sk/2018/11/07/pochovavanie-objektivnosti-kosickym-korzarom-zaziva-povodne-zmazany-na-sme/

Tento blog na denníku SME (čo by nositeľa žurnalistickej pravdy a objektívnosti) vydržal až desať minút a tak ho iný bloger zverejnil na Pravde.

 

Perličkou v štartujúcom turné s názvom „Fungujúce Košice“ sú podľa mňa zatiaľ tieto dve veci:

 

AD. 1: Primátor chce nechať priestor občanovi, aby vystúpil na zastupiteľstve a mohol povedať, čo ho trápi (zmeniť rokovací poriadok, ba dokonca rokovať častejšie).

No prosím pekne! Zas kopíruje p. Trnku, Košického župana, lebo niečo obdobné mal snahu  zaviesť v bode „rôzne“ na Krajskom zastupiteľstve. Vyhovovalo mu to len kým krákala Biela vrana p. Žarnay. Ten absolútne neoboznámený s činnosťou Školy úžitkového výtvarníctva vystupoval a obhajoval chudáčika týraného učiteľa p. PAPPA (zhodou okolností svojho spolu kandidáta v komunálnych voľbách za rovnaký politický subjekt). Akonáhle NA NASLEDUJÚCOM ZASTUPITEĽSTVE vystúpila zástupkyňa uvedenej „tyranskej“ školy a uvádzala veci na pravú mieru p. TRNKA sa obšíval akoby ho žrali mravce. A skonštatoval (parafrázujem), že: teda bude potrebné to premyslieť do budúcna ako ďalej, lebo toto nemôže byť  priestor, aby si tu každý prišiel a hovoril o svojich problémoch.

Čiže odhadujem, že asi také trvanie to bude mať. Pán POLAČEK si totiž ako nedostatočne prezieravý politik, čo preukázal už neraz, neuvedomil jednu vec: TAM nemusí prísť len občan, ktorý ho bude tľapkať po pleci, ale aj kritik a DRZÝ krikľúň, BA MOŽNO AJ NIEKTO KTO CHCE LEN POKECAŤ. NEVIEM, neviem dokedy mu to vydrží. Nechajme ho zatiaľ snívať.

 

AD. 2: Novozvolený primátor vyhlásil, že by rád spolupracoval so svojimi predchodcami, lebo mnohí urobili pre mesto veľa dobrého…

SI PÍŠTE p. POLAČEK, že urobili! LEN koho asi tak osloví???? Nedalo mi nezaspomínať, kto bol primátorom Košíc (Ján Tkáč a Ján Trebuľa boli primátormi v časoch socializmu a p. KNAPÍK nemal problém s nimi diskutovať v januári roku 2008 spoločne s Rudolfom Schusterom a Zdenkom Trebuľom o vtedajších problémoch mesta. Klobúk dole!). Dokáže toto nový primátor?

Od roku 1990 to potom boli  títo páni Ján Kopnický, Rudolf Bauer, Rudolf Schuster, Zdenko Trebuľa, František Knapík a Richard Raši. Čiže ak myslí p. POLAČEK svoje vyjadrenia trochu vážne, vie si predstaviť, že sa bude učiť od ktoréhokoľvek z nich? Každý z jeho predchodcov prispel k rozvoju mesta. Pán Knapík je však medzičasom neprávoplatne odsúdený za machinácie pri verejnom obstarávaní. Dúfam, že sa od neho v tomto nechce inšpirovať. Nakoniec mu asi ostane p. Bauer. Kto iný??? Veď keď vezmeme v úvahu nenávistné reči p. Polačeka proti Smeru –SD, tak škrtáme pánov TREBUĽU a RAŠIHO. Čiže kto iný ho môže inšpirovať? P. Schuster! Voalaaa! To nič, že je vlastne ľavičiar a sociálne zmýšľajúci politik doslova z ľudu, ktorý bol následne prezidentom SR a POŽÍVA dodnes všeobecnú veľkú úctu. („Poserkal“ sa z neho ešte aj toť nedávno redaktor Markízy TRIBULA, keď mu s dychom nestačil na ich televýlete.)

Od koho iného sa teda môže učiť a inšpirovať? Ako to myslel? Vedia jeho financmajstri z SAS na čele so Sulíkom o tejto ľavicovo znejúcej perličke? Týmto verejným vyhlásením p. Polaček – v tom lepšom prípade priznal – že nemá problém sa od predchodcov učiť a to ani od tých ľavicových. Jeho doterajšie pôsobenie skôr napovedá, že ide o ďalší populizmus. Ako myšlienku to beriem s humorom, s veľkou dávkou avantgardy a počkám si na jej realizáciu. Problémom je totiž, že jeho doterajšia pravicovo orientovaná rétorika vraví jasne, kto by jeho inšpiráciou byť nemal. Teda vlastne „papierovo“, lebo papier toho znesie naozaj veľa… Realita je však taká, že každý, opakujem každý zo spomenutých primátorov zanechal v meste stopu a každý sa zaslúžil o jeho rozvoj. Tak sa inšpirujte naozaj p. Polaček a snažte sa, aby ste urobili aspoň polovicu z toho dobrého, čo takí páni ako Schuster, Bauer, Trebuľa a Raši! Apropo p. Raši (PETRUŠKO) a jeho „neschopný“ „nefungujúci“ a teraz už odchádzajúci manažment:

Podľa ministra dopravy Érseka mesto Košice vďaka EÚ fondom urobilo výrazný krok zatraktívneniu verejnej osobnej dopravy a dodal, že cit :“Košice sú dobrým príkladom využitia európskych peňazí na rozvoj infraštruktúry“. Viac v článku z monitorovacej návštevy (19.11.2018) zástupcov EÚ v meste (https://kosice.korzar.sme.sk/c/20965128/ersek-potvrdil-ze-novy-usek-dialnice-pri-kosiciach-dokoncia-o-rok.html).

Stratil som pero, nepodpíšem!

31.05.2020

A k tomu stratil ešte aj rozum a hrdosť. Zas a znova potvrdzuje župan Trnka svoju malosť. Tým vôbec nemyslím malosť fyzickú. Za to naozaj nemôže. Môže však za to, akým vnútorne malým človekom je. Viete. Ten pocit, keď je niekto najprv geroj, lebo sa vraj teší na porovnávanie výdavkov na dohody za svojej éry a v minulosti po tom, čo poslanci schválili kontrolu [...]

A cenu pokrytec roka získava. . . . .

11.05.2020

Je rok 2015 a vy, ako opozičník kritizujete svojho rivala za prezamestnanosť na úrade. Na tento úrad sa za hlavného šéfa dostanete o dva roky neskôr, aj vďaka neustálej kritike netransparentnosti, kradnutie, zamestnávanie „kamarátov“ a pod. Prosto „šťááástie“. To, že človek o ktorom hovoríme si postavil kampaň aj na EEI, s ktorým jeho úrad nemá, ale že NIČ [...]

Poskočiť v rebríčku, len kam?

05.05.2020

Transparency international Slovensko sa podarilo niečo úžasné. V hodnotení „transparentnosti“ žúp sú skokanom v rebríčku Áno, ONI sami sú skokanom rebríčka transparentnosti, nie Košická župa, nie Trnka ! Predstavte si situáciu: ste kondičný tréner a súčasne sedíte v odbornej porote, ktorá hodnotí, ako ôsmi vypasení zverenci schudnú. A aké to prekvapenie, [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 392063x
Priemerná čítanosť článkov: 5026x

Autor blogu

Kategórie